Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
05 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Іваненко Ю.Г., Висоцької В.С., Фаловської І.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про поділ спільного майна подружжя, за касаційною скаргою представника ОСОБА_5 - ОСОБА_6 на рішення Валківського районного суду Харківської області від 31 серпня 2015 року та ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 18 листопада 2015 року,
вс т а н о в и л а:
Рішенням Валківського районного суду Харківської області від 31 серпня 2015 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду Харківської області позов ОСОБА_4 задоволено частково.
За ОСОБА_4 визнано право приватної власності на 1/2 частину житлового будинку А-1, загальною площею 78,8 кв. м, житловою площею 52,1 кв. м і на 1/2 частину господарських будівель, які знаходяться в АДРЕСА_1.
За ОСОБА_4 визнано право приватної власності на 1/2 частину земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_1, яка знаходиться в АДРЕСА_1 і підтверджується державним актом на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_2.
За ОСОБА_5 визнано право приватної власності на 1/2 частину житлового будинку А-1, загальною площею 78,8 кв. м, житловою площею 52,1 кв. м і на 1/2 частину господарських будівель, які знаходяться в АДРЕСА_1.
За ОСОБА_5 визнано право приватної власності на 1/2 частину земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_1, яка знаходиться в АДРЕСА_1, виділеної для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.
Стягнуто з ОСОБА_5 на користь ОСОБА_4 судові витрати у сумі 1 312 грн 20 коп.
В іншій частині в задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі представник ОСОБА_5 - ОСОБА_6 просить скасувати судові рішення першої та апеляційної інстанцій та ухвалити нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII"Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є порушення норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки встановлені підстави, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про поділ спільного майна подружжя, за касаційною скаргою представника ОСОБА_5 - ОСОБА_6 на рішення Валківського районного суду Харківської області від 31 серпня 2015 року та ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 18 листопада 2015 року, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Ю.Г. Іваненко
В.С. Висоцька
І.М. Фаловська