Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
03 жовтня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі:
Гримич М.К., Висоцької В.С., Фаловської І.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_4, ОСОБА_5, третя особа - ОСОБА_6, про звернення стягнення на предмет іпотеки; за зустрічним позовом ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 до Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" про визнання кредитного договору, договору поруки та іпотечного договору припиненими, за касаційною скаргою Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" на рішення Соснівського районного суду м. Черкас від 30 березня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 19 травня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Соснівського районного суду м. Черкас від 30 березня 2016 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Черкаської області від 19 травня 2016 року, у задоволенні позову Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" (далі - ПАТ "Дельта Банк") та зустрічного позову ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 відмовлено.
У касаційній скарзі ПАТ "Дельта Банк" просить скасувати рішення суду першої та ухвалу суду апеляційної інстанцій в частині відмови у задоволенні позову ПАТ "Дельта Банк" та ухвалити в цій частині нове рішення про задоволення позову, мотивуючи свою вимогу неправильним застосуванням судами норм матеріального права та порушенням норм процесуального права.
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи викликають необхідність перевірки матеріалів справи, є підстави для призначення справи до судового розгляду.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а :
Справу за позовом Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до ОСОБА_4, ОСОБА_5, третя особа - ОСОБА_6, про звернення стягнення на предмет іпотеки; за зустрічним позовом ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 до Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" про визнання кредитного договору, договору поруки та іпотечного договору припиненими, за касаційною скаргою Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" на рішення Соснівського районного суду м. Черкас від 30 березня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 19 травня 2016 року призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
М.К. Гримич
В.С. Висоцька
І.М. Фаловська