Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
22 вересня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Ступак О.В., Леванчука А.О., Ситнік О.М.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до компанії Duglas Alliance LTD (Дуглас Альянс Лтд.) в особі представництва компанії Duglas Alliance LTD (ДугласАльянс Лтд.) в Україні про визнання неправомірним звільнення та поновлення на роботі, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 15 лютого 2016 року та ухвалу апеляційного суду Київської області від 25 травня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У серпні 2015 року ОСОБА_4 звернувся до суду з указаним позовом, обґрунтовуючи свої вимоги тим, що 12 травня 2014 року між ним та англійською компанією Duglas Alliance LTD (Дуглас Альянс Лтд.) був укладений трудовий контракт, згідно з умовами якого він працював на посаді технічного директора компанії в Україні. На підставі цього контракту він перебував у відрядженні в Республіці Екваторіальна Гвінея, де його було повідомлено про дострокове розірвання трудового контракту з 17 березня 2015 року. Вважаючи звільнення з роботи незаконним, проведеним з порушенням вимог КЗпП України (322-08) , ОСОБА_4 просив визнати неправомірним його звільнення з посади технічного директора компанії Duglas Alliance LTD (ДугласАльянс Лтд.) та поновити його на вказаній посаді.
Рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 15 лютого 2016 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Київської області від 25 травня 2016 року, в задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати рішення судів першої й апеляційної інстанцій та направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції, обґрунтовуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
Враховуючи те, що під час проведення попереднього розгляду справи встановлено обставини, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів вважає за необхідне призначити її до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до компанії Duglas Alliance LTD (ДугласАльянс Лтд.) в особі представництва компанії DuglasAlliance LTD (Дуглас Альянс Лтд.) в Україні про визнання неправомірним звільнення та поновлення на роботі, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 15 лютого 2016 року та ухвалу апеляційного суду Київської області від 25 травня 2016 року призначити до судового розгляду на 12 жовтня 2016 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
О.В. Ступак
А.О.Леванчук
О.М.Ситнік