Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
14 липня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у склад і:
Мазур Л.М., Закропивного О.В., Писаної Т.О.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства комерційного банку "ПриватБанк" до ОСОБА_4, третя особа - Служба у справах дітей Кам'янсько-Дніпровської районної державної адміністрації Запорізької області, про звернення стягнення на предмет іпотеки та виселення, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Кам'янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області від 12 січня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Запорізької області від 26 квітня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Справа розглядалась судами неодноразово.
РішеннямКам'янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області від 12 січня 2016 рокупозов задоволено.
У рахунок погашення заборгованості ОСОБА_4 за кредитним договором від 28 лютого 2008 року, укладеного між нею та публічним акціонерним товариством комерційним банком "ПриватБанк" (далі - ПАТ КБ "ПриватБанк") у розмірі 93 464,39 дол. США, що еквівалентно 1 200 363 грн 86 коп., звернуто стягнення на будинок загальною площею 127,10 кв.м, житловою площею 46,20 кв.м, який розташований по АДРЕСА_1, шляхом продажу вказаного предмету іпотеки ПАТ КБ "ПриватБанк" з укладанням від імені відповідача договору купівлі-продажу будь-яким способом і іншою особою-покупцем, за початковою ціною визначеною у договорі іпотеки в сумі 505 000 грн, з отриманням витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, з реєстрацією правочину купівлі-продажу предмету іпотеки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, з отриманням дублікатів правовстановлюючих документів на нерухомість у відповідних установах, підприємствах або організаціях незалежно від форм власності та підпорядкування, з отриманням дублікатів правовстановлюючих документів на нерухомість у відповідних установах, підприємствах або організаціях незалежно від форм власності та підпорядкування, з можливістю здійснення ПАТ КБ "ПриватБанк" всіх передбачених нормативно-правовими актами держави дій, необхідних для продажу іпотеки.
Виселено ОСОБА_4 та її неповнолітню доньку ОСОБА_6, які зареєстровані та проживають в житловому будинку, розташованому по АДРЕСА_1
Відповідно до ст. 217 ЦПК України відстрочено виконання рішення суду на час дії Закону України "Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" (1304-18) .
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Ухвалою апеляційного суду Запорізької області від 26 квітня 2016 року апеляційну скаргу ОСОБА_4 відхилено, рішення Кам'янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області від 12 січня 2016 року залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_4, посилаючись на неправильне застосування судами попередніх інстанцій норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить скасувати рішення судів першої та апеляційної інстанцій і ухвалити нове рішення про відмову в задоволенні позову.
Згідно із ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Колегія суддів вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки викладені в касаційній скарзі доводи про наявність підстав для скасування вказаних рішень потребують перевірки.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом публічного акціонерного товариства комерційного банку "ПриватБанк" до ОСОБА_4, третя особа - Служба у справах дітей Кам'янсько-Дніпровської районної державної адміністрації Запорізької області, про звернення стягнення на предмет іпотеки та виселення, призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Л.М. Мазур
О.В. Закропивний
Т.О.Писана