Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
13 липня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Закропивного О.В., Мазур Л.М., Писаної Т.О.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до виконавчого комітету Шепетівської міської ради Хмельницької області про зобов'язання вчинити дії, за касаційною скаргою виконавчого комітету Шепетівської міської ради Хмельницької області на рішення Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 22 грудня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Хмельницької області від 22 лютого 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У серпні 2015 року ОСОБА_4 звернувся до суду із указаним вище позовом, посилаючись на те, що він, як інвалід війни 3 групи, включений у окремий список позачергового надання житлової площі, його сім'я складається з чотирьох осіб. Вважає, що на порушення вимог ч. 1 ст. 46 ЖК України, п. 18 ст. 13 Закону України "Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту", протягом двох років з дня взяття на квартирний облік жилою площею не забезпечений. На неодноразові звернення до виконавчого комітету Шепетівської міської ради Хмельницької області з питань надання житла отримував відмови, які мотивовані відсутністю вільного житла та коштів на його придбання.
Враховуючи наведене, просив зобов'язати виконавчий комітет Шепетівської міської ради Хмельницької області надати йому благоустроєне житлове приміщення у вигляді окремої квартири у межах норми житлової площі або виділити кошти на її придбання.
Рішенням Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 22 грудня 2015 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Хмельницької області від 22 лютого 2016 року, позов ОСОБА_4 задоволено.
Зобов'язано виконавчий комітет Шепетівської міської ради Хмельницької області надати ОСОБА_4, сім'я якого складається з чотирьох осіб, благоустроєне житлове приміщення у вигляді окремої квартири у м. Шепетівка Хмельницької області, в межах норми жилої площі, що відповідає встановленим санітарним і технічним вимогам.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі виконавчий комітет Шепетівської міської ради Хмельницької області, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить скасувати судові рішення та ухвалити нове рішення про відмову у задоволенні позовних вимог.
Згідно із ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Колегія суддів вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки викладені в касаційній скарзі доводи про наявність підстав для скасування оскаржуваних судових рішень потребують перевірки.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до виконавчого комітету Шепетівської міської ради Хмельницької області про зобов'язання вчинити дії призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
О.В. Закропивний
Л.М.Мазур
Т.О.Писана