Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
23 червня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Писаної Т.О., Закропивного О.В., Коротуна В.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит" до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_9, Управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області, третя особа - орган опіки і піклування м. Івано-Франківська, про звернення стягнення на предмет іпотеки, примусове виселення мешканців із житлового будинку та скасування їх державної реєстрації, за касаційною скаргою ОСОБА_5, який діє через представника ОСОБА_8, на рішення апеляційного суду Івано-Франківської області від 02 лютого 2015 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 16 грудня 2014 року позов задоволено частково.
Звернуто стягнення на предмет іпотеки, в рахунок погашення заборгованості ОСОБА_4 за кредитним договором від 27 жовтня 2006 року № 1695pv-06 на користь ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" у розмірі 516 492,70 грн, а саме - квартиру АДРЕСА_1, загальною площею 52,5 кв.м, яка належить ОСОБА_7, ОСОБА_9 на підставі свідоцтва про право власності на житло, виданого Госпрозрахунковою групою з приватизації державного житлового фонду м. Івано-Франківська 21 травня 2002 року згідно з розпорядженням міського голови від 30 квітня 2002 року № 285-р, свідоцтва про право на спадщину за заповітом, виданого державним нотаріусом Першої Івано-Франківської державної нотаріальної контори Дмитрук С.Д. від 12 квітня 2006 року за реєстром № 6-592, договором дарування частини квартири посвідченого державним нотаріусом Першої Івано-Франківської державної нотаріальної контори Дмитрук С.Д. від 12 квітня 2006 року за реєстром № 6-589, договору дарування частини квартири, посвідченого державним нотаріусом Першої Івано-Франківської державної нотаріальної контори Антонюк Л.І. від 25 жовтня 2006 року за реєстром № 1-2617, шляхом проведення прилюдних торгів із початковою ціною, встановленою на рівні, не нижчому за звичайні ціни на цей вид майна, на підставі оцінки, проведеної суб'єктом оціночної діяльності/незалежним експертом на стадії оцінки майна під час проведення виконавчих дій.
Відстрочено виконання рішення суду на час дії Закону України "Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" (1304-18) .
У задоволенні решти позову відмовлено. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Івано-Франківської області від 02 лютого 2015 року рішення суду першої інстанції в частині відмови в задоволенні позову про примусове виселення мешканців із житлового будинку, скасування їх реєстрації та розподілу судових витрат скасовано та ухвалено в цій частині нове рішення.
Скасовано реєстрацію місця проживання та примусово виселено ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_9 із квартири АДРЕСА_1.
Зобов'язано Управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області зняти з реєстрації місця проживання за адресою: АДРЕСА_1 ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_9
Відстрочено виконання рішення суду на час дії Закону України від 03 червня 2014 року № 1304-VII "Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" (1304-18) .
У решті рішення залишено без змін. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі представник ОСОБА_5, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить вказане рішення апеляційного суду в частині виселення, скасування реєстрації місця проживання, зняття з реєстрації скасувати і залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Колегія суддів дійшла висновку про призначення справи до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом публічного акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит" до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_9, Управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області, третя особа - орган опіки і піклування м. Івано-Франківська, про звернення стягнення на предмет іпотеки, примусове виселення мешканців із житлового будинку та скасування їх державної реєстрації призначити до судового розгляду на 27 липня 2016 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Т.О. Писана
О.В. Закропивний
В.М. Коротун