Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
13 червня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Луспеника Д.Д., Черненко В.А., Штелик С.П.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справуза позовом ОСОБА_4 до Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини, третя особа - ректор Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини ОСОБА_5, про визнання незаконними наказів про переведення і звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди за касаційною скаргою Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини на рішення апеляційного суду Черкаської області від 22 березня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 16 грудня 2015 року в задоволенні позову ОСОБА_4 відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Черкаської області від 22 березня 2016 року рішення суду першої інстанції скасовано, ухвалено нове рішення, яким позов ОСОБА_4 задоволено частково. Визнано незаконним і скасовано п.1.4 наказу по Уманському державному педагогічному університету ім. П.Тичини від 30 червня 2015 року №113-к/п про звільнення ОСОБА_4 з роботи у зв'язку із закінченням терміну строкового трудового договору по п. 2 ст. 36 КЗпП України.
Визнанонезаконним і скасовано п.1.1 наказу по Уманському державному педагогічному університету ім. П.Тичини від 23 грудня 2014 року №193-к/п про переведення ОСОБА_4 з посади в.о. проректора з науково-педагогічної роботи (1,0 ставки), професора кафедри загальної педагогіки, педагогіки вищої школи та управління за сумісництвом (0,5 ставки) на посаду професора кафедри загальної педагогіки, педагогіки вищої школи та управління (0,5 ставки) у частині визначення ОСОБА_4 строку трудового договору по 30 червня 2015 року.
Визнанонезаконним і скасовано п.3.6 наказу по Уманському державному педагогічному університету ім. П.Тичини від 13 січня 2015 року №3-к/п про переведення ОСОБА_4 з посади професора кафедри загальної педагогіки, педагогіки вищої школи та управління з 0,5 ставки на посаду професора зазначеної кафедри 1,0 ставки у частині визначення ОСОБА_4 строку трудового договору по 30 червня 2015 року.
Поновлено ОСОБА_4 на роботі на посаді професора кафедри загальної педагогіки, педагогіки вищої школи та управління в Уманському державному педагогічному університеті імені П.Тичини з дня звільнення з 1 липня 2015 року.
Стягнуто з Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини на користь ОСОБА_4 середній заробіток за час вимушеного прогулу з 1 липня 2015 року до дня поновлення на роботі, тобто 22 березня 2016 року в розмірі 44 636 грн 28 коп. та 3 тис.грн на відшкодування моральної шкоди.
У решті позову відмовлено. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини просить оскаржуване рішення апеляційного суду скасувати, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права йпорушення норм процесуального права, та залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки доводи касаційної скарги дають підстави вважати, що апеляційним судом допущено порушення норм матеріального та процесуального права, що може бути підставою для скасування оскаржуваного судового рішення.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини, третя особа - ректор Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини ОСОБА_5, про визнання незаконними наказів про переведення і звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди за касаційною скаргою Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини на рішення апеляційного суду Черкаської області від 22 березня 2016 року призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Д.Д. Луспеник
В.А. Черненко
С.П. Штелик