Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
13 червня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі:
Висоцької В.С., Колодійчука В.М., Фаловської І.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу запозовом ОСОБА_4 до публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Чернігівгаз" про визнання звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Новозаводського районного суду м. Чернігова від 24 грудня 2015 року та рішення апеляційного суду Чернігівської області від 19 лютого 2016 року,
встановила:
У серпні 2015 року ОСОБА_4 звернулася до суду з позовом до публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Чернігівгаз" про визнання звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди.
Рішенням Новозаводського районного суду м. Чернігова від 24 грудня 2015 року в задоволенні позов задоволено.
Рішенням апеляційного суду Чернігівської області від 19 лютого 2016 року рішення суду першої інстанції змінено.
Відмовлено ОСОБА_4 в задоволенні позову до ПАТ по газопостачанню та газифікації "Чернігівгаз" про визнання звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди.
Змінено формулювання причин звільнення ОСОБА_4, зазначено, що ОСОБА_4 звільнена з посади контролера газового господарства відділу супроводження клієнтів-фізичних осіб публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Чернігівгаз" 27 липня 2015 року за п. 2 ч.1 ст. 40 КЗпП України, в зв'язку з виявленою невідповідністю працівника займаній посаді внаслідок стану здоров'я, який перешкоджає продовженню даної роботи.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати увалені у справі судові рішення та ухвалити нове рішення, яким позов задовольнити, посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а :
Справу за позовом ОСОБА_4 до публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Чернігівгаз" про визнання звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.С. Висоцька
В.М. Колодійчук
І.М. Фаловська