Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
02 червня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі :
Колодійчука В.М., Кафідової О.В., Фаловської І.М.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до Головного управління юстиції у м. Києві про визнання права власності на майно в порядку спадкування, за касаційною скаргою ОСОБА_5 на ухвалу апеляційного суду м. Києва від 28 січня 2015 року,
в с т а н о в и л а:
У серпні 2015 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до Головного управління юстиції у м. Києві про визнання права власності на майно в порядку спадкування.
Заочним рішенням Оболонського районного суду м. Києва від 29 вересня 2015 року позов задоволено.
Визнано за ОСОБА_4 право власності на однокімнатну квартиру АДРЕСА_1, загальною площею 39,2 кв. м., житловою площею 17,9 кв. м., у порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 року ОСОБА_6, у відповідності до вимог ч. 3 ст. 1268 ЦК України.
В апеляційному порядку заочне рішення Оболонського районного суду м. Києва від 29 вересня 2015 року було оскаржено особою, яка не брала участі у розгляді справи та яка вважає, що оспорюваним рішенням суду першої інстанції порушено її права та інтереси - ОСОБА_5
Ухвалою апеляційного суду м. Києва від 15 січня 2016 апеляційну скаргу ОСОБА_5 на залишено без руху.
Зазначеною ухвалою встановлено, що викладені в клопотанні про поновлення строку на апеляційне оскарження судового рішення обставини, не є поважними, будь-яких інших доказів про поважність причин пропуску процесуального строку заявником суду не було надано.
Ухвалою апеляційного суду м. Києва від 28 січня 2015 року відмовлено у відкритті апеляційного провадження у вказаній справі за апеляційною скаргою ОСОБА_5 на заочне рішення Оболонського районного суду м. Києва від 29 вересня 2015 року з підстав, передбачених п. 2 ч. 3 ст. 297 ЦПК України.
У касаційній скарзі ОСОБА_5 просить скасувати ухвалу апеляційного суду м. Києва від 28 січня 2015 року і направити справу до апеляційного суду для вирішення питання щодо поновлення строку на апеляційне оскарження та відкриття апеляційного провадження у справі, посилаючись на порушення апеляційним судом норм процесуального права.
Колегія суддів вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до Головного управління юстиції у м. Києві про визнання права власності на майно в порядку спадкування призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
В.М. Колодійчук
О.В.Кафідова
І.М. Фаловська