Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
02 червня 2016 року м. Київ
Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Журавель В.І., Хопти С.Ф., Черненко В.А.
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про виселення, за касаційною скаргою ОСОБА_5 на рішення апеляційного суду Хмельницької області від 02 лютого 2016 року,
в с т а н о в и л а:
У червні 2015 року ОСОБА_4 звернулась до суду із вказаним позовом, у якому просила виселити ОСОБА_5 на підставі ч. 1 ст. 116 ЖК України з належного їй житлового будинку без надання йому іншого жилого приміщення.
Посилалась на те, що за договором дарування від 25 липня 2002 року вона є власником житлового будинку з господарськими спорудами по АДРЕСА_1, де, окрім неї, проживають також її син ОСОБА_6 та її колишній чоловік ОСОБА_5 Рішенням Полонського районного суду Хмельницької області від 19 вересня 2013 року шлюб між ними розірвано. Відповідач зловживає алкогольними напоями, ображає її та сина, який є інвалідом І групи, погрожує фізичною розправою, знищенням будинку, виганяє їх із будинку. З 2014 року до 2015 рік відповідач неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім'ї, при цьому йому виносилися офіційні попередження, на які той не реагує.
Посилаючись на те, що відповідач систематично порушує правила співжиття, створює нестерпні умови і неможливість подальшого проживання в одному будинку, а заходи запобігання і впливу виявились безрезультатними, просила позов задовольнити.
Рішенням Полонського районного суду Хмельницької області від 17 грудня 2015 року у задоволенні позову ОСОБА_4 відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Хмельницької області від 02 лютого 2016 року скасовано рішення суду першої інстанції та ухвалено нове рішення, яким позов задоволено. Виселено ОСОБА_5 із житлового будинку АДРЕСА_1 без надання іншого жилого приміщення. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі ОСОБА_5, посилаючись на неправильне застосування норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить скасувати рішення суду апеляційної інстанції та залишити в силі рішення місцевого суду.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи дають підстави для висновку, що порушення судом норм процесуального права призвело до неправильного вирішення справи, колегія суддів вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про виселення призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ
В.І. Журавель
С.Ф. Хопта
В.А. Черненко