Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
11 травня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кафідової О.В., Висоцької В.С., Ткачука О.С.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестмент Проперті Протектед" до ОСОБА_4 про стягнення страхового відшкодування, за касаційною скаргою представника ОСОБА_4 - ОСОБА_5 - на рішення апеляційного суду м. Києва від 23 грудня 2015 року,
в с т а н о в и л а:
У травні 2014 року товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестмент Проперті Протектед" (далі - ТОВ "Інвестмент Проперті Протектед") звернулося до суду із указаним позовом, мотивуючи вимоги тим, що 18 грудня 2010 року сталася дорожньо-транспортна пригода (далі - ДТП), внаслідок якої пошкоджено автомобіль ОСОБА_6
Постановою Дарницького районного суду м. Києва від 03 березня 2011 року ОСОБА_4 визнано винним у вчиненні ДТП.
Згідно з полісом обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів від 26 липня 2010 року приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Нова" (далі - ПрАТ "СК "Нова") здійснило на користь ОСОБА_6 за його заявою виплату страхового відшкодування вартості відновлювального ремонту транспортного засобу у розмірі 14 774 грн 83 коп.
Відповідач ОСОБА_4 не виконав обов'язку щодо повідомлення страховика про настання ДТП, а тому відповідно до п. ґ) п. 38.1. Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (1961-15) позивач набув право вимоги про стягнення страхового відшкодування в порядку регресу.
Право регресної вимоги до ОСОБА_4 перейшло до ТОВ "Інвестмент Проперті Протектед" від ПрАТ "СК "Нова" за договором про купівлю-продаж боргових зобов'язань від 02 січня 2014 року.
Посилаючись на вказані обставини, позивач просив суд стягнути з ОСОБА_4 на свою користь 14 774 грн 83 коп.
Рішенням Дарницького районного суду м. Києва від 02 вересня 2014 року у задоволенні позову відмовлено.
Рішенням апеляційного суду м. Києва від 23 грудня 2015 року скасовано рішення суду першої інстанції та ухвалено нове рішення, яким позов ТОВ "Інвестмент Проперті Протектед" задоволено.
Стягнуто з ОСОБА_4 на користь ТОВ "Інвестмент Проперті Протектед" 14 774 грн 83 коп. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі представник ОСОБА_4 - ОСОБА_5 просить скасувати рішення апеляційного суду та залишити в силі рішення суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу неправильним застосуванням судами норм матеріального права та порушенням норм процесуального права.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи викликають необхідність перевірки матеріалів справи, є підстави для призначення справи до судового розгляду.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а :
Справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестмент Проперті Протектед" до ОСОБА_4 про стягнення страхового відшкодування, за касаційною скаргою представника ОСОБА_4 - ОСОБА_5 - на рішення апеляційного суду м. Києва від 23 грудня 2015 року призначити до судового розгляду.
Судді:
О.В. Кафідова
В.С. Висоцька
О.С. Ткачук
ухвала оскарженню не підлягає