Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
25 квітня 2016 року м. Київ
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Леванчук А.О., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення апеляційного суду Полтавської області від
4 квітня 2016 року у справі за позовом ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю "Лиманське" про стягнення заборгованості з орендної плати за користування земельною ділянкою, інфляційних втрат, 3 % річних та пені у зв'язку з несвоєчасною виплатою орендної плати та за зустрічним позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Лиманське" до ОСОБА_2 про стягнення надмірно виплаченої орендної плати,
в с т а н о в и в:
Подана касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду, оскільки заявником не в повному обсязі сплачені кошти по оплаті судового збору за подання касаційної скарги на судоверішення, так як позов має майновий характер, то судовий збір повинно бути сплачено за ставками, встановленими для позовних заяв майнового характеру, що передбачено Законом України "Про судовий збір" від 8 липня 2011 року (3674-17) , який набрав чинності 1 листопада 2011 року, до якого внесені зміни Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору" від 22 травня 2015 року (484-19) , який набрав чинності з 1 вересня 2015 року.
З урахуванням змін, внесених цим законодавчим актом, ставка судового збору із позовної заяви майнового характеру становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 5 розмірів мінімальної заробітної плати. Згідно квитанції № 101 від 18 квітня 2016 року заявник оплатив судовий збір у розмірі 165 грн. Враховуючи зміни ставок судового збору з 1 вересня 2015 року заявнику потрібно доплатити судовий збір у розмірі 127 грн 32 коп.
Слід також звернути увагу заявника на платіжні реквізити для зарахування судового збору за подання касаційних скарг на судові рішення: р/р 31212253700007, одержувач - УДК у Печерському районі м. Києва, банк одержувача - ГУ ДКУ у м. Києві, код за ЄДРПОУ - 38004897, код МФО 820019, КЕКД: 22030003. У графі платіжного доручення "Призначення платежу" зазначається "Оплата судового збору у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ".
На підтвердження оплати судового збору до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ необхідно надати оригінал квитанції про оплату.
Відповідно до ч. 2 ст. 328 ЦПК України у разі якщо касаційна скарга не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 326 цього Кодексу, а також у разі несплати суми судового збору застосовуються положення статті 121 цього Кодексу, про що суддею-доповідачем постановляється відповідна ухвала.
Ураховуючи наведене, касаційну скаргу слід залишити без руху та надати заявникові строк для усунення її недоліків.
Керуючись ст.ст. 121, 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Касаційну скаргу ОСОБА_2 залишити без руху та надати строк до 20 травня 2016 року для усунення вказаних недоліків, але не пізніше п'яти днів з моменту отримання цієї ухвали.
У разі невиконання вимог суду, касаційна скарга буде визнана неподаною й повернута заявнику.
ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ: А.О. Леванчук