Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
29 лютого 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Савченко В.О., Касьяна О.П., ДербенцевоїТ.П.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом прокурора Золочівського району Львівської області в інтересах ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, треті особи: приватний нотаріус Золочівського нотаріального округу Швець Ольга Володимирівна, ОСОБА_9, ОСОБА_10, про визнання недійсним договору купівлі-продажу жилого будинку, за касаційною скаргою ОСОБА_8 в особі представника ОСОБА_11 на рішення Бродівського районного суду Львівської області від 13 жовтня 2014 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 05 листопада 2015 року,
в с т а н о в и л а:
У січні 2011 року прокурор Золочівського району Львівської області звернувся до суду в інтересах ОСОБА_4 з позовом до ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, у якому просив визнати недійсними договори купівлі-продажу жилого будинку АДРЕСА_1, укладені 18 квітня 2007 року між ОСОБА_4, від імені якої діяв за довіреність ОСОБА_12 та ОСОБА_6, а також 18 серпня 2007 року між ОСОБА_6 та ОСОБА_12, посилаючись на фіктивність таких договорів в силу вимог ст. 324 ЦК України, оскільки покупці спірного будинку, коштів за його придбання не сплачували й не здійснювали будь-яких дій щодо вселення до вказаного будинку та реєстрації, при цьому ОСОБА_12 мав на меті незаконно заволодіти будинком своєї матері на що підмовив й ОСОБА_6
Рішенням Бродівського районного суду Львівської області від 13 жовтня 2014 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Львівської області від 05 листопада 2015 року, у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_12 в особі представника ОСОБА_11 просить ухвалені у справі судові рішення скасувати і ухвалити нове рішення про задоволення позовних вимог в повному обсязі, посилаючись на неправильне застосуванням судами норм матеріального права і порушенням норм процесуального права.
Згідно з частиною 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Оскільки наведені в касаційній скарзі доводи викликають необхідність перевірки матеріалів цивільної справи, колегія суддів вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом прокурора Золочівського району Львівської області в інтересах ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, треті особи: приватний нотаріус Золочівського нотаріального округу Швець Ольга Володимирівна, ОСОБА_9, ОСОБА_10, про визнання недійсним договору купівлі-продажу жилого будинку призначити до судового розгляду на 16березня 2016 року.
ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
В.О. Савченко
О.П. Касьян
Т.П. Дербенцева