Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
29 лютого 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Луспеника Д.Д., Журавель В.І., Черненко В.А.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справуза позовом ОСОБА_4 до публічного акціонерного товариства "Запоріжтрансформатор" про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди за касаційною скаргою публічного акціонерного товариства "Запоріжтрансформатор" на рішення Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 20 липня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Запорізької області від 17 листопада 2015 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 20 липня 2015 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Запорізької області від 17 листопада 2015 року, позов ОСОБА_4 задоволено частково. Визнано незаконним та скасовано наказ публічного акціонерного товариства "Запоріжтрансформатор" від 24 жовтня 2014 року № 344 про звільнення з роботи ОСОБА_4 за п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП України. Поновлено ОСОБА_4 на роботі у відділі інноваційних технологій трансформаторного виробництва публічного акціонерного товариства "Запоріжтрансформатор" на посаді провідного інженера-технолога з апаратного виробництва. Стягнуто з публічного акціонерного товариства "Запоріжтрансформатор" на користь ОСОБА_4 середній заробіток за час вимушеного прогулу з 24 жовтня 2014 року за 9 місяців у розмірі 49 703 грн 35 коп. з відрахуванням податків та інших обов'язкових платежів та 2 тис. грн на відшкодування моральної шкоди. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі публічне акціонерне товариство "Запоріжтрансформатор" просить оскаржувані судові рішення скасувати, посилаючись на порушення судами норм матеріального й процесуального права, та ухвалити нове рішення, яким відмовити в задоволенні позову.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки доводи касаційної скарги дають підстави вважати, що судами допущено порушення норм матеріального та процесуального права, що може бути підставою для скасування оскаржуваних судових рішень.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до публічного акціонерного товариства "Запоріжтрансформатор" про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди за касаційною скаргою публічного акціонерного товариства "Запоріжтрансформатор" на рішення Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 20 липня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Запорізької області від 17 листопада 2015 року призначити до судового розгляду.
ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Д.Д. Луспеник
В.І. Журавель
В.А. Черненко