Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
29 лютого 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Юровської Г.В., Мазур Л.М., Писаної Т.О.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до Приватного акціонерного товариства "Миронівська птахофабрика" про поновлення строку звернення з позовом, визнання незаконним наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди, за касаційними скаргами суддів Канівського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_5 та ОСОБА_6 на окрему ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 22 жовтня 2015 року,
в с т а н о в и л а:
У квітні 2014 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом Приватного акціонерного товариства "Миронівська птахофабрика" (далі - ПрАТ "Миронівська птахофабрика") про поновлення строку звернення з позовом, визнання незаконним наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди.
Рішенням Канівського міськрайонного суду Черкаської області від 18 серпня 2015 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Черкаської області від 22 жовтня 2015 року, позов ОСОБА_4 задоволено частково.
Поновлено ОСОБА_4 строк звернення до суду.
Визнано незаконним п. 2 наказу ПрАТ "Миронівська птахофабрика" від 11 грудня 2013 року № 896-к про звільнення ОСОБА_4 з посади слюсаря-ремонтника 3 розряду служби головного інженера з 11 грудня 2013 року за прогул без поважних причин на підставі п. 4 ст. 40 КЗпП України.
Поновлено ОСОБА_4 на посаді слюсаря-ремонтника 3 розряду служби головного інженера у ПрАТ "Миронівська птахофабрика" з 11 грудня 2013 року.
Стягнуто з ПрАТ "Миронівська птахофабрика" на користь ОСОБА_4 компенсацію за період вимушеного прогулу з 11 грудня 2013 року до 18 серпня 2015 року у сумі 25 854 грн за відрахуванням податків та обов'язкових платежів до бюджету та фондів.
Стягнуто з ПрАТ "Миронівська птахофабрика" на користь ОСОБА_4 моральну шкоду в сумі 3 тис. грн та судові витрати на оплату правової допомоги у сумі 1 тис. грн.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
При розгляді справи апеляційною інстанцією було встановлено порушення судом норм цивільно-процесуального законодавства.
Окремою ухвалою апеляційного суду Черкаської області від 22 жовтня 2015 року доведено до відома Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про зазначені порушення суддями Канівського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_6. та ОСОБА_5 для належного реагування і повідомлення про вжиті заходи у встановлений законом строк.
У касаційних скаргах судді Канівського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_5 та ОСОБА_6. просять скасувати окрему ухвалу суду апеляційної інстанції, обґрунтовуючи свої вимоги порушенням судом норм процесуального права.
Справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки встановлено підстави, передбачені ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом ОСОБА_4 до Приватного акціонерного товариства "Миронівська птахофабрика" про поновлення строку звернення з позовом, визнання незаконним наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди призначити до судового розгляду на 16 березня 2016 року о 10 годині 00 хвилин.
ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Г.В. Юровська
Л.М. Мазур
Т.О. Писана