Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
3 лютого 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Закропивного О.В., Хопти С.Ф., Штелик С.П.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк" до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 17 лютого 2015 року та рішення апеляційного суду Львівської області від 20 жовтня 2015 року,
в с т а н о в и л а:
У жовтні 2014 року публічне акціонерне товариство "Укрсоцбанк" (далі - ПАТ "Укрсоцбанк") звернулося до суду з указаним вище позовом, посилаючись на те, що 20 лютого 2008 року між сторонами укладено кредитний договір на суму 50 тис. грн. Відповідач у порушення ст. ст. 526, 530 ЦК України взятих на себе зобов'язань не виконував та не сплачував проценти, тому станом на 31 липня 2014 року загальна сума заборгованості становила 118 056 грн 83 коп. На день подачі позову заборгованість не погашена. Просив позов задовольнити та стягнути зазначену заборгованість.
Рішенням Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 17 лютого 2015 року позов ПАТ "Укрсоцбанк" задоволено. Стягнуто з ОСОБА_4 на користь ПАТ "Укрсоцбанк" заборгованість по кредитному договору від 20 лютого 2008 року в розмірі 118 056 грн 83 коп. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Львівської області від 20 жовтня 2015 року рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 17 лютого 2015 року змінено, ухвалено нове рішення, яким зменшено розмір нарахованої заборгованості по відсоткам, пені за несвоєчасне погашення відсотків та інфляційних втрат за відсотками. Стягнуто з ОСОБА_4 на користь ПАТ "Укрсоцбанк" заборгованість за кредитним говором від 20 лютого 2008 року в розмірі 114 122 грн 65 коп. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У поданій касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати судові рішення, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права та направити справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки доводи касаційної скарги дають підстави вважати, що судами допущено порушення норм матеріального та процесуального права, що може бути підставою для скасування оскаржуваних судових рішень.
Керуючись ч. 5 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк" до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором призначити до судового розгляду на 16 березня 2016 року.
ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
О.В. Закропивний
С.Ф.Хопта
С.П. Штелик