Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
01 жовтня 2015 року м. Київ
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Дем'яносов М.В., розглянувши касаційну скаргу Управління Міністерства внутрішніх справ України в Полтавській області на ухвалу Октябрського районного суду м. Полтави від 14 липня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 09 вересня 2015 року у справі за заявою Управління Міністерства внутрішніх справ України в Полтавській області про поворот виконання рішення апеляційного суду Полтавської області від 08 лютого 2011 року у справі за позовом ОСОБА_2 до Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Полтавській області про стягнення виплат у зв'язку з інвалідністю,
в с т а н о в и в :
Подана касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду касаційним судом, оскільки заявником не сплачено судовий збір.
Відповідно до ч. 3 ст. 2 ЦПК України провадження у цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.
Порядок сплати та розмір судового збору визначено Законом України від 08 липня 2011 року "Про судовий збір" (3674-17) , який набрав чинності 01 листопада 2011 року. При цьому з 01 вересня 2015 року набули чинності зміни до вказаного Закону України щодо сплати судового збору на підставі Закону України від 22 травня 2015 року № 484-VIII (484-19) .
Розмір ставки судового збору за подання юридичною особою касаційної скарги на ухвалу суду складає 1 розмір мінімальної заробітної плати.
Ураховуючи наведене, розмір судового збору в даному випадку становить 1 218 грн.
Судовий збір за подачу касаційної скарги до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ повинен бути перерахований за наступними реквізитами: одержувач - УДКСУ у Печерському районі м. Києва; код ЄДРПОУ - 38004897; банк одержувача - ГУ ДКУ у м. Києві; р/р - 31212253700007; МФО - 820019; КЕКД - 22030003; символ звітності банку - 253. У графі платіжного доручення "Призначення платежу" зазначається "судовий збір за подання касаційних скарг на судові рішення".
На підтвердження оплати судового збору заявнику слід надати оригінал квитанції про сплату судового збору з печаткою банківської установи та вказівкою про зарахування судового збору до Державного бюджету України.
Посилання в додатку до касаційної скарги про надання квитанції про сплату судового збору нічим не підтверджено.
В матеріалах, доданих до касаційної скарги, зазначена квитанція відсутня.
Відповідно до ч. 2 ст. 328 ЦПК України у разі надходження касаційної скарги, не оформленої відповідно до вимог, встановлених статтею 326 цього Кодексу, або у разі несплати суми судового збору, вона залишається без руху з наданням строку для усунення недоліків.
Ураховуючи наведене, касаційну скаргу слід залишити без руху та надати заявникові строк для усунення її недоліків.
Керуючись ст.ст. 121, 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
Касаційну скаргу Управління Міністерства внутрішніх справ України в Полтавській області на ухвалу Октябрського районного суду м. Полтави від 14 липня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 09 вересня 2015 року залишити без руху та надати для усунення вказаних недоліків строк до 23 жовтня 2015 року, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання ухвали.
У разі невиконання вимог суду, касаційна скарга буде визнана неподаною й повернута заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого спеціалізованого
суду України з розгляду
цивільних і кримінальних справ
М.В. Дем'яносов