Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
30 червня 2015 року м. Київ
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Дербенцева Т.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Комсомольського районного суду м. Херсона від 15 жовтня 2014 року та ухвалу апеляційного суду Херсонської області від 23 грудня 2014 року у справі за позовом публічного акціонерного товариства акціонерного банку "Укргазбанк" до ОСОБА_2, третя особа - ОСОБА_3, про звернення стягнення на предмет іпотеки, -
в с т а н о в и л а:
Рішенням Комсомольського районного суду м. Херсона від 15 жовтня 2014 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Херсонської області від 23 грудня 2014 року, позов задоволено.
В рахунок погашення заборгованості за кредитним договором № 293 від 30 липня 2007 року у розмірі 34 539,92 доларів США та 74 734,64 грн звернено стягнення на предмет іпотеки - трикімнатну квартиру, житловою площею 38,5 кв.м, загальною площею 68,9 кв.м, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 та належить на праві власності ОСОБА_2 на підставі свідоцтва про право власності, шляхом надання права публічному акціонерному товариству акціонерному банку "Укргазбанк" продати предмет іпотеки на прилюдних торгах у межах процедури виконавчого провадження, передбаченої Законом України "Про виконавче провадження" (606-14) з дотриманням вимог Закону України "Про іпотеку" (898-15) .
Вирішено питання щодо розподілу судових витрат.
У касаційній скарзі ОСОБА_2, посилаючись на порушення судами норм процесуального права та неправильне застосування норм матеріального права, просить скасувати рішення суду першої інстанції, ухвалу апеляційного суду та закрити провадження по цій справі.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
За вимогами ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Розглянувши справу у відповідності до вимог цивільного процесуального закону на основі повно і всебічно з'ясованих обставин, на які сторони посилалися як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були надані сторонами, досліджені у судовому засіданні та оцінені судами у відповідності до ст. 212 ЦПК України, суди дійшли обґрунтованого висновку про задоволення позову.
Доводи касаційної скарги висновків суду не спростовують та зводяться до переоцінки доказів.
Відповідно до пункту 5 частини 4 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Керуючись п. 5 ч. 4 ст. 328 ЦПК України, -
у х в а л и л а:
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом публічного акціонерного товариства акціонерного банку "Укргазбанк" до ОСОБА_2, третя особа - ОСОБА_3, про звернення стягнення на предмет іпотеки за касаційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Комсомольського районного суду м. Херсона від 15 жовтня 2014 року та ухвалу апеляційного суду Херсонської області від 23 грудня 2014 року.
Додані до скарги матеріали направити заявникам.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Т.П. Дербенцева