Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У х в а л а
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
20 січня 2014 року м. Київ
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Нагорняк В.А., вивчивши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Свердловського міського суду Луганської області від 20 червня 2013 року та рішення апеляційного суду Луганської області від 20 листопада 2013 року у справі за позовом ОСОБА_2 до ВП "Шахта "Червоний партизан" ДП "Свердловантрацит" про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок професійного захворювання на виробництві,
встановив:
До Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшла касаційна скарга ОСОБА_2 з пропуском передбаченого ст. 325 ЦПК України строку на касаційне оскарження. В касаційній скарзі заявником ставиться питання про поновлення строку на касаційне оскарження судових рішень з посиланням на поважність причин пропуску такого строку.
Відповідно до вимог статті 325 ЦПК України касаційна скарга може бути подана протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду (зі змінами, внесеними згідно із Законом № 2453-VI від 07.07.2010 року (2453-17) ). У разі пропуску зазначеного строку з причин, визнаних поважними, суддя касаційної інстанції за заявою особи, яка подала скаргу, може поновити цей строк.
Перевіривши доводи заявника та додані до касаційної скарги матеріали, вважаю за можливе її задовольнити.
Касаційна скарга за формою і змістом відповідає вимогам ст. 326 ЦПК України.
Наведені в касаційній скарзі доводи вказують на підстави, передбачені ч. 2 ст. 324 ЦПК України, для відкриття касаційного провадження.
Керуючись ст. 328 ЦПК України, суддя
у х в а л и в:
Поновити ОСОБА_2 строк на касаційне оскарження рішення Свердловського міського суду Луганської області від 20 червня 2013 року та рішення апеляційного суду Луганської області від 20 листопада 2013 року.
Відкрити касаційне провадження у даній справі.
Витребувати із Свердловського міського суду Луганської області справу за позовом ОСОБА_2 до ВП "Шахта "Червоний партизан" ДП "Свердловантрацит" про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок професійного захворювання на виробництві.
Надіслати особам, які беруть участь у справі, копії касаційної скарги та доданих до неї матеріалів; роз'яснити їм право подати заперечення на касаційну скаргу в строк до 20 лютого 2014 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ В.А. Нагорняк