Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
20 листопада 2013 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Леванчука А.О., Писаної Т.О., Фаловської І.М., -
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_6, треті особи: орган опіки та піклування Балаклавської районної державної адміністрації м. Севастополя, прокуратура Балаклавського району м. Севастополя, про позбавлення батьківських справ, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення апеляційного суду м. Севастополя від 12 вересня 2013 року,
в с т а н о в и л а:
У січні 2012 року позивачка звернулася до суду з вищевказаним позовом, у якому просила позбавити батьківських прав ОСОБА_6 відносно малолітньої доньки ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1.
Заочним рішенням Балаклавського районного суду м. Севастополя від
19 жовтня 2012 року позов ОСОБА_4 задоволено. Позбавлено ОСОБА_6, батьківських прав відносно малолітньої дитини - ОСОБА_5
ІНФОРМАЦІЯ_1.
Рішенням апеляційного суду м. Севастополя від 12 вересня 2013 року заочне рішення районного суду скасовано й ухвалено нове рішення у справі про відмову у задоволені позову ОСОБА_4 до ОСОБА_6, треті особи: орган опіки та піклування Балаклавської районної державної адміністрації м. Севастополя, прокуратура Балаклавського району
м. Севастополя, про позбавлення батьківських справ.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 порушує питання про скасування рішення суду апеляційної інстанції, мотивуючи свої вимоги порушенням судом норм процесуального та матеріального права, із залишенням в силі рішення суду першої інстанції.
Вивчивши матеріали справи, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Ухвалене судом апеляційної інстанції рішення, відповідає вимогам ст. ст. 213, 214, 303, 316 ЦПК України, а доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку про порушення судом норм процесуального права чи неправильне застосування норм матеріального права, яке призвело або могло призвести до неправильного вирішення справи.
Відповідно до ч. 3 ст. 332 ЦПК України суд касаційної інстанції при попередньому розгляді справи відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити, рішення апеляційного суду м. Севастополя від 12 вересня 2013 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Леванчук А.О., Писана Т.О., Фаловська І.М.