Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
28 серпня 2013 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого: Висоцької В.С.,
суддів: Матвєєвої О.А., Ситнік О.М.,
Сімоненко В.М., Умнової О.В.,
розглянувши в судовому засіданні питання про виправлення описки в ухвалі колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 16 січня 2013 року у справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про стягнення аліментів,
в с т а н о в и л а:
Ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 16 січня 2013 року касаційну скаргу ОСОБА_3 задоволено частково. Рішення Центрального районного суду м. Миколаєва від 30 вересня 2011 року та рішення апеляційного суду Миколаївської області від 10 квітня 2012 року скасовано, справу на новий розгляд до суду першої інстанції.
Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 219 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.
В ухвалі колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 16 січня 2013 року у вступній та резолютивній частині зазначено, що справа розглядається за касаційною скаргою ОСОБА_3 на рішення Центрального районного суду м. Миколаєва від 30 вересня 2011 року та рішення апеляційного суду Миколаївської області від 10 квітня 2012 року.
Однак, дата рішення Центрального районного суду м. Миколаєва зазначена не вірно та підлягає виправленню.
Як видно з тексту ухвали апеляційного суду Миколаївської області від 10 квітня 2012 року та ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 16 січня 2013 року предметом розгляду було рішення Центрального районного суду м. Миколаєва від 22 лютого 2012 року, яке ухвалено після поновлення провадження у справі, а тому дата рішення суду першої інстанції підлягає виправленню.
Керуючись ст.ст. 336, 219 ЦПК України
у х в а л и л а:
Виправити описку в ухвалі колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 16 січня 2013 року у вступній та резолютивній частині замість словосполучення "рішення Центрального районного суду м. Миколаєва від 30 вересня 2011 року" на словосполучення "рішення Центрального районного суду м. Миколаєва від 22 лютого 2012 року"
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуюча: В.С. Висоцька Судді: О.А. Матвєєва О.М. Ситнік В.М. Сімоненко О.В. Умнова