Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
02 серпня 2013 року м. Київ
( Додатково див. рішення апеляційного суду Донецької області (rs32344398) )
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Матвєєва О.А., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення апеляційного суду Донецької області від 04 липня 2013 року у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про стягнення завдатку та відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в:
Рішенням Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 01 квітня 2013 у задоволенні позовних вимог відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Донецької області від 04 липня 2013 року рішення суду першої інстанції від 01 квітня 2013 року скасовано.
Позов ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про стягнення завдатку та відшкодування моральної шкоди задоволено частково.
Стягнуто з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 2 397 грн 90 коп., 3% річних в сумі 143 грн 87 коп.
Вирішено питання розподілу судових витрат.
В задоволені решти позовних вимог відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_2, посилаючись на неправильне застосування норм матеріального права, порушення норм процесуального права, просить скасувати вказане рішення апеляційного суду та залишити в силі рішення суду першої інстанції.
У відкритті касаційного провадження у справі необхідно відмовити на таких підставах.
Відповідно до пункту 5 частини 4 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із матеріалів касаційної скарги, змісту оскаржуваного судового рішення у справі вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків про неправильне застосування судом апеляційної інстанції матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Керуючись п. 5 ч. 4 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_2 у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою на рішення апеляційного суду Донецької області від 04 липня 2013 року у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про стягнення завдатку та відшкодування моральної шкоди.
Додані до касаційної скарги матеріали направити особі, яка її подала.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого спеціалізованого
суду України з розгляду
цивільних і кримінальних справ
О.А. Матвєєва