Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
23 травня 2013 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Дербенцевої Т.П., Олійник А.С., В.М.Сімоненко
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Консоль ЛТД" до ОСОБА_4 про розірвання договорів про спільну діяльність із часткової участі у будівництві
за касаційною скаргою представника ОСОБА_4 на рішення Гагарінського районного суду м. Севастополя від 1 жовтня 2012 року та ухвалу апеляційного суду м. Севастополя від 29 листопада 2012 року, -
в с т а н о в и л а:
У травні 2012 року товариство з обмеженою відповідальністю фірма "Консоль ЛТД" ( далі - ТОВ фірма "Консоль ЛТД") звернулося до суду із позовом до ОСОБА_4 про розірвання договорів про спільну діяльність із часткової участі у будівництві від 12 грудня 2003 року № 3204/264-2 (р) й № 3203/264-1 (р) та припинити зобов'язання сторін за ними.
Позов обґрунтовано тим, що відповідач порушив умови договорів щодо сплати грошових пайових внесків у спільну діяльність у будівництві, передбачені п. п. 2.1., 6.9., що згідно п. 6.1. договорів є підставою для їх розірвання.
Рішенням Гагарінського районного суду м. Севастополя від 1 жовтня 2012 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду м. Севастополя від 29 листопада 2012 року, позов задоволено. Розірвано договори про спільну діяльність із часткової участі у будівництві від 12 грудня 2003 року
№ 3204/264-2 (р) й № 3203/264-1 (р), укладені між ТОВ фірма "Консоль ЛТД" та ОСОБА_4, припинено зобов'язання сторін. Вирішено питання про судові витрати.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати рішення суду першої інстанції, ухвалу апеляційного суду та ухвалити нове рішення про відмову у задоволенні позову, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушенням норм процесуального права.
Заслухавши суддю-доповідача, вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга не підлягає задоволенню.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи, викладені у касаційній скарзі про неправильне застосування судами норм матеріального права, порушення норм процесуального права є безпідставними, висновки судів не спростовують та не дають підстав для скасування оскаржуваних судових рішень.
Відповідно до ч. 3 ст. 332 ЦПК України суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, -
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу представника ОСОБА_4 відхилити.
Рішення Гагарінського районного суду м. Севастополя від 1 жовтня 2012 року та ухвалу апеляційного суду м. Севастополя від 29 листопада 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів: Т.П. Дербенцева А.С. Олійник В.М.Сімоненко