Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У х в а л а
Іменем України
9 квітня 2013 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Горелкіної Н.А., Завгородньої І.М., Іваненко Ю.Г.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення апеляційного суду Херсонської області від 6 грудня 2012 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Суворовського районного суду м. Херсона від 3 вересня 2012 року позов задоволено.
Зобов'язано ОСОБА_5 перенести межу ділянки за адресою: АДРЕСА_1, відповідно до експертизи від 19 лютого 2010 року від точки Б до точки В на 1, 20 м, та перенести межу від точки Д до точки Е на 0, 72 м.
Рішенням апеляційного суду Херсонської області від 6 грудня 2012 року рішення суду першої інстанції скасовано і ухвалено нове рішення, яким зобов'язано ОСОБА_5 перенести межу земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1, відповідно до висновку судової технічної експертизи від 30 грудня 2010 року, додатку №2, а саме зобов'язано відповідача відновити огорожу на межі земельних ділянок на користь ОСОБА_4 ( 2 кв.м.), шляхом перенесення межі на земельній ділянці, яка має конфігурацію трикутника з вершиною від кута правої бокової та фасадної стін літньої кухні літ. "Б" на території домоволодіння по АДРЕСА_2, ОСОБА_4 та основу трикутника по фасадній частини правої бокової лінії земельної ділянки по АДРЕСА_2, ОСОБА_4 (на план-схемі в додатку №2) крапки Д-О земельної ділянки по АДРЕСА_1).
У касаційній скарзі заявник просить скасувати рішення апеляційного суду, посилаючись на його необґрунтованість та неправильне застосування норм матеріального права й порушення норм процесуального права.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи скарги та зміст оскаржуваного рішення не дають підстав для висновку, що апеляційним судом при розгляді справи допущені порушення норм матеріального чи процесуального права, які передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування рішень.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків суду апеляційної інстанції не спростовують.
Таким чином, касаційну скаргу на рішення апеляційного суду Херсонської області від 6 грудня 2012 року слід відхилити.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Рішення апеляційного суду Херсонської області від 6 грудня 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Н.А. Горелкіна І.М. Завгородня Ю.Г. Іваненко