Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
18 березня 2013 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ в складі:
Луспеника Д.Д., Закропивного О.В., Хопти С.Ф.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом виконавчого комітету Баглійської районної у м. Дніпродзержинську ради до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 про виселення та вселення за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 22 березня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 27 грудня 2012 року,
в с т а н о в и л а:
У жовтні 2011 року виконавчий комітет Баглійської районної у м. Дніпродзержинську ради звернувся до суду з указаним позовом, посилаючись на те, що відповідачі мешкають в гуртожитку за адресою: АДРЕСА_1 13 липня 2011 року виконавчим комітетом Дніпродзержинської міської ради Дніпропетровської області прийнято рішення № 295 "Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 27 жовтня 2010 року № 471 "Про затвердження актів міської комісії по обстеженню житлових будинків та приміщень на предмет придатності для проживання". Зазначений гуртожиток визнано непридатним для проживання та запропоновано відповідачам переселитися до гуртожитку по АДРЕСА_1. Від переселення відповідачі відмовились.
Ураховуючи викладене, позивач просив суд виселити ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 з непридатного для проживання гуртожитку за вищезазначеною адресою та вселити їх до гуртожитку АДРЕСА_1
Рішенням Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 22 березня 2012 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Дніпропетровської області від 27 грудня 2012 року, позов виконавчого комітету Баглійської районної у м. Дніпродзержинську ради задоволено. Виселено ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 із кімнати АДРЕСА_2 та вселено їх до кімнати АДРЕСА_1 Зобов'язано відділ громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Баглійського РВ МУ УМВС України в м. Дніпродзержинську Дніпропетровської області зняти відповідачів з реєстрації у кімнаті АДРЕСА_2 Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить оскаржувані судові рішення скасувати, посилаючись на порушення судами норм матеріального й процесуального права, та ухвалити нове рішення, яким відмовити в задоволенні позову виконавчого комітету Баглійської районної у м. Дніпродзержинську ради.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що оскаржувані судові рішення ухвалені з додержанням норм матеріального та процесуального права, а доводи скарги цих висновків не спростовують.
Зокрема, суди на підставі належним чином оцінених доказів, поданих сторонами (ст. 212 ЦПК України), дійшли до правильного висновку про те, що при переселенні відповідачів їхні житлові умови не порушуються, а надані їм кімнати для переселення, відповідають потребам сім'ї, встановленим санітарним та технічним вимогам.
Крім того, на вимогу прокурора м. Дніпродзержинська, рішення виконавчого комітету Дніпродзержинської міської ради Дніпропетровської області від 27 жовтня 2010 року № 471 "Про затвердження актів міської комісії по обстеженню житлових будинків та приміщень на предмет придатності для проживання" було затверджено рішенням Дніпродзержинської міської ради від 25 червня 2012 року № 500-24/6 (а.с. 171).
Ураховуючи наведене та положення ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу і залишити судові рішення без змін.
Керуючись ст. ст. 332, 336, 337 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Рішення Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 22 березня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 27 грудня 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Д.Д. Луспеник О.В. Закропивний С.Ф. Хопта