Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
1 листопада 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого суддів Карпенко С.О.,Дербенцевої Т.П., Олійник А.С., розглянувши питання про виправлення описки в ухвалі Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 27 червня 2012 року у справі за позовом ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю «АТБ-маркет» про відшкодування майнової та моральної шкоди,
в с т а н о в и л а :
У березні 2011 року ОСОБА_4 звернулась до суду із зазначеним позовом, мотивуючи свої вимоги тим, що 5 листопада 2009 року на тротуарі, прилеглому до магазину «АТБ-маркет», по вул. Ярмаркова, 30-А у м. Лубни Полтавської області вона, послизнувшись, впала і отримала закритий гвинтовидний перелом правої руки зі зміщенням і травму голови. 6 листопада 2009 року їй зроблена хірургічна операція на правому плечі з фіксацією уламків кісток і накладенням металічної пластини та дев'яти шурупів остеосинтезу. У червні 2010 року їй зроблена друга хірургічна операція на правому плечі, внаслідок такого вона визнана інвалідом третьої групи з 10 вересня 2010 року. Падіння і перелом є результатом того, що тротуар біля магазину «АТБ-маркет» був слизький, нічим не посипаний і не почищений, тому просила стягнути з відповідача завдану майнову шкоду у розмірі 52 778,50 грн. та 15 000 грн. на відшкодування моральної шкоди.
Рішенням Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 14 грудня 2011 року позов задоволено частково.
Стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю «АТБ-маркет» на користь ОСОБА_4 4 137,04 грн. майнової шкоди і 15 000 грн. на відшкодування моральної шкоди.
У задоволенні інших позовних вимог відмовлено.
Вирішено питання щодо розподілу судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Полтавської області від 7 лютого 2012 року рішення Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 14 грудня 2011 року скасовано та ухвалено нове, яким у задоволенні позову відмовлено.
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 27 червня 2011 року рішення апеляційного суду Полтавської області від 7 лютого 2012 року залишено без змін.
В ухвалі Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 27 червня 2012 року допущена описка, а саме зазначена дата постановлення вказаної ухвали «28 червня 2012 року» замість «27 червня 2012 року».
Відповідно до ст. 219 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки.
Ураховуючи наведене, вказана описка підлягає виправленню.
Керуючись ст. 219 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Виправити в ухвалі Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 27 червня 2012 року описку та вважати датою постановлення ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ «27 червня 2012 року».
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий С.О. Карпенко Судді Т.П. Дербенцева А.С. Олійник