Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
31 жовтня 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Дем'яносова М. В., Кафідової О.В., Коротуна В. М.
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Новоукраїнському районі Кіровоградської області до ОСОБА_4 про відшкодування шкоди у порядку регресу, за касаційною скаргою відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Новоукраїнському районі Кіровоградської області на рішення Знам'янського міськрайонного суду Кіровоградської області від 25 травня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Кіровоградської області від 08 серпня 2012 року,
в с т а н о в и л а:
У квітні 2012 року відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Новоукраїнському районі Кіровоградської області звернулось до суду з позовною заявою до ОСОБА_4 про відшкодування шкоди у регресному порядку.
Рішенням Знам'янського міськрайонного суду Кіровоградської області від 25 травня 2012 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Кіровоградської області від 08 серпня 2012 року, позовні вимоги відділення Фонду залишено без задоволення.
У касаційній скарзі заявник просить скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалу апеляційного суду, мотивуючи свою вимогу порушенням норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права, ухвалити нове, яким позовні вимоги задовольнити в повному обсязі..
Заслухавши суддю-доповідача у справі, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Перевіривши доводи касаційної скарги, дослідивши матеріали справи, суд касаційної інстанції дійшов до висновку про відхилення касаційної скарги та залишення без змін рішення Знам'янського міськрайонного суду Кіровоградської області від 25 травня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Кіровоградської області від 08 серпня 2012 року, оскільки судові рішення законні та обґрунтовані.
Доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку про порушення норм процесуального права, яке призвело або могло призвести до неправильного вирішення справи.
Відповідно до ч. 3 ст. 332 ЦПК України суд касаційної інстанції при попередньому розгляді справи відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,-
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Новоукраїнському районі Кіровоградської області відхилити.
Рішення Знам'янського міськрайонного суду Кіровоградської області від 25 травня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Кіровоградської області від 08 серпня 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: М. В. Дем'яносов О.В. Кафідова В. М. Коротун