Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
31 жовтня 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Дем'яносова М. В., Кафідової О.В., Коротуна В. М. розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4 у своїх інтересах та інтересах неповнолітньої ОСОБА_5, ОСОБА_6, до ОСОБА_7, Публічного акціонерного товариства «Фольксбанк», третя особа: молодіжний житловий комплекс «Каменяр», приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_8, орган опіки та піклування Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради про визнання частково недійсним свідоцтва про право власності на будинок, визнання права власності на частину будинку, визнання недійсним договорів, недійсної заборони на відчуження будинку, вселення, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Залізничного районного суду м. Львова від 21 грудня 2011 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 29 травня 2012 року,
в с т а н о в и л а:
ОСОБА_4 у своїх інтересах та інтересах неповнолітньої ОСОБА_5, ОСОБА_6 звернулась до суду з позовною заявою до ОСОБА_7, ПАТ «Фольксбанк», третя особа: молодіжний житловий комплекс «Каменяр», приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_8, орган опіки та піклування Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради про визнання частково недійсним свідоцтва про право власності на будинок, визнання права власності на частину будинку, визнання недійсним договорів, недійсної заборони на відчуження будинку, вселення.
Рішенням Залізничного районного суду м. Львова від 21 грудня 2011 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Львівської області від 29 травня 2012 року позовні вимоги ОСОБА_4 задоволено частково, визнано недійсним свідоцтво про право власності на будинок АДРЕСА_1, видане 30 жовтня 2006 року Залізничною районною адміністрацією Львівської міської Ради на ім'я ОСОБА_7, визнано за ОСОБА_4 право власності на 1/10 частини будинку по АДРЕСА_1, визнано за ОСОБА_6, ОСОБА_5 по 1/8 частини будинку по АДРЕСА_1. В решті позовних вимог відмовлено.
У касаційній скарзі заявник просить скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалу апеляційного суду, посилаючись на порушення норм процесуального та неправильне застосування норм матеріального права, матеріали справи повернути до суду апеляційної інстанції на новий судовий розгляд.
Заслухавши суддю-доповідача у справі, перевіривши доводи касаційної скарги та заперечень на неї, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Перевіривши доводи касаційної скарги, дослідивши матеріали справи, суд касаційної інстанції дійшов до висновку про відхилення касаційної скарги та залишення без змін рішення Залізничного районного суду м. Львова від 21 грудня 2011 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 29 травня 2012 року, оскільки судові рішення законні та обґрунтовані.
Доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку про порушення норм процесуального права, яке призвело або могло призвести до неправильного вирішення справи.
Відповідно до ч. 3 ст. 332 ЦПК України суд касаційної інстанції при попередньому розгляді справи відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,-
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Рішення Залізничного районного суду м. Львова від 21 грудня 2011 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 29 травня 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: М. В. Дем'яносов О.В. Кафідова В. М. Коротун