Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
30 жовтня 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Умнової О.В., Гримич М.К., Колодійчука В.М.,розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4, ОСОБА_5 до сільськогосподарського товариства "Агрофірма ім. С.М. Кірова", треті особи: ОСОБА_6, ОСОБА_7 про захист житлових прав, вселення та виселення, за касаційною скаргою ОСОБА_5 в особі представника ОСОБА_8 на рішення Суворовського районного суду м. Одеси від 12 грудня 2011 року, ухвалу апеляційного суду Одеської області від 27 червня 2012 року, -
в с т а н о в и л а:
У серпні 2011 року ОСОБА_4, ОСОБА_5 звернулися до суду з позовом, в якому просили вселити ОСОБА_5 в кімнату АДРЕСА_1; зобов'язати сільськогосподарське товариство "Агрофірма ім.. С.М.Кірова" з урахуванням неможливості зблокування кімнати НОМЕР_1 з кімнатою НОМЕР_2 закріпити вказані кімнати за наймачем ОСОБА_4 та виселити ОСОБА_6, ОСОБА_7 з кімнати НОМЕР_1 за вказаною адресою.
Рішенням Суворовського районного суду м. Одеси від 12 грудня 2011 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Одеської області від 27 червня 2012 року, у задоволенні даного позову відмовлено.
Представник ОСОБА_5, не погоджуючись з даними рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій подав касаційну скаргу, в якій, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права, просить їх скасувати з направленням справи до місцевого суду на новий розгляд.
Дослідивши матеріали цивільної справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційну скаргу слід відхилити, оскаржувані рішення залишити без змін, виходячи з наступного.
Згідно ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Колегією суддів встановлено та вбачається з матеріалів справи, що оскаржувані рішення судів першої та апеляційної інстанцій ухвалені з дотриманням норм матеріального та процесуального права.
Доводи касаційної скарги не спростовують висновків місцевого та апеляційного судів, обґрунтовано викладених в мотивувальних частинах оскаржуваних рішень.
Судами попередніх інстанцій повно встановлені фактичні обставини справи на основі об'єктивної оцінки наданих сторонами доказів та вірно застосовані норми матеріального права до спірних правовідносин.
Апеляційний суд дав належну оцінку законності та обґрунтованості рішення місцевого суду. Належним чином перевірив встановлені судом фактичні обставини справи з урахуванням зібраних доказів та дійшов обґрунтованого висновку щодо відсутності правових підстав для скасування рішення місцевого суду.
За таких обставин, правові підстави для скасування оскаржуваних рішень відсутні.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, -
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_5 в особі представника ОСОБА_8 відхилити, рішення Суворовського районного суду м. Одеси від 12 грудня 2011 року, ухвалу апеляційного суду Одеської області від 27 червня 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Умнова О.В. Гримич М.К. Колодійчук В.М.