Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
29 жовтня 2012 року м. Київ
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Умнова О.В., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 на ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 9 серпня 2012 року, ухвалу апеляційного суду м. Києва від 11 жовтня 2012 року про відмову у прийнятті заяви про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Печерського районного суду м. Києва від 11 грудня 1998 року у справі за позовом ОСОБА_2 до Генеральної прокуратури України про визнання неправомірними дій, -
в с т а н о в и в :
Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 9 серпня 2012 року, залишеною без змін ухвалою апеляційного суду м. Києва від 11 жовтня 2012 року, ОСОБА_2 відмовлено у прийнятті заяви про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Печерського районного суду м. Києва від 11 грудня 1998 року у справі за позовом ОСОБА_2 до Генеральної прокуратури України про визнання неправомірними дій.
ОСОБА_2, не погоджуючись з даними ухвалами судів першої та апеляційної інстанцій подав касаційну скаргу, в якій, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права, просить їх скасувати з постановленням нової ухвали.
Дослідивши подані заявником матеріали вважаю, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити, виходячи з наступного.
Відповідно до п. 5 ч. 4 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
З матеріалів касаційної скарги та змісту оскаржуваних ухвал судів першої та апеляційної інстанцій вбачається, що скарга є необґрунтованою, оскільки викладені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо їх незаконності та неправильності. Обставини, на які посилається заявник не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Судами попередніх інстанцій повно встановлені фактичні обставини справи на основі об'єктивної оцінки наданих сторонами доказів та вірно застосовані норми матеріального права.
Апеляційний суд дав належну оцінку законності та обґрунтованості рішення місцевого суду. Належним чином перевірив встановлені судом фактичні обставини справи з урахуванням зібраних доказів та дійшов обґрунтованого висновку про відсутність правових підстав для скасування рішення місцевого суду.
Неправильного застосування норм матеріального чи порушення норм процесуального права при вирішенні даної справи судами першої та апеляційної інстанцій не вбачається.
Керуючись ст. 328 ЦПК України, -
у х в а л и в :
Відмовити ОСОБА_2 у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою на ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 9 серпня 2012 року, ухвалу апеляційного суду м. Києва від 11 жовтня 2012 року про відмову у прийнятті заяви про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Печерського районного суду м. Києва від 11 грудня 1998 року у справі за позовом ОСОБА_2 до Генеральної прокуратури України про визнання неправомірними дій.
Додані до касаційної скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Умнова О.В.