Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
24 жовтня 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Висоцької В.С., Савченко В.О., Фаловської І.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4, ОСОБА_5 до Жовтневого РВ ДМУ ГУ МВС України Дніпропетровській області, ДМУ ГУ МВС України у Дніпропетровській області, третя особа - Державне казначейство України в особі Головного управління Державного казначейства України у Дніпропетровській області про відшкодування моральної шкоди, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 29 листопада 2011 року,
встановила:
ОСОБА_4 та ОСОБА_5 звернулися до суду з позовом до Жовтневого РВ ДМУ ГУ МВС України Дніпропетровській області, ДМУ ГУ МВС України у Дніпропетровській області, третя особа - Державне казначейство України в особі Головного управління Державного казначейства України у Дніпропетровській області про відшкодування моральної шкоди.
Рішенням Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 05 жовтня 2011 року відмовлено позивачам в задоволенні заявленого позову.
Ухвалою апеляційного суду Дніпропетровської області від 29 листопада 2011 року апеляційну скаргу ОСОБА_5 визнано неподаною та повернуто заявнику.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати ухвалу апеляційного суду, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
З матеріалів справи вбачається, що 28 жовтня 2011 року ОСОБА_5 звернувся з апеляційною скаргою, яка ухвалою апеляційного суду була залишена без руху з надання строку на усунення недоліків протягом п'яти днів з дня отримання ухвали (а.с.104, 106).
31 жовтня 2011 року ОСОБА_4 звернувся з заявою про приєднання до апеляційної скарги ОСОБА_5.(а.с.109).
Ухвалою апеляційного суду Дніпропетровської області від 29 листопада 2011 року апеляційну скаргу ОСОБА_5 визнано неподаною та повернуто заявнику (а.с.111).
З матеріалі справи вбачається, що 08 грудня 2011 року ОСОБА_4 подав апеляційну скаргу, до якої приєднався ОСОБА_5, на рішення суду першої інстанції, яка ухвалою апеляційного суду 01 березня 2012 року була відхилена, а рішення Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 05 жовтня 2011 року залишено без змін.
З обставин справи вбачається, що ОСОБА_4 скористався правом на апеляційне оскарження.
Відповідно до ч.3 ст. 332 ЦПК України суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Згідно вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків суду не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити, ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 29 листопада 2011 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: В.С. Висоцька В.О. Савченко І.М. Фаловська