Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
19 жовтня 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Юровської Г.В., Мазур Л.М., Маляренка А.В.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до публічного акціонерного товариства «Кредитпромбанк» в особі Волинської філії публічного акціонерного товариства «Кредитпромбанк» про визнання наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності незаконним, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення апеляційного суду Житомирської області від 12 червня 2012 року,
в с т а н о в и л а:
У вересні 2011 року ОСОБА_4 звернувся до суду з вищезазначеним позовом, обґрунтовуючи свої вимоги тим, що перебуває з відповідачем у трудових відносинах, працюючи начальником відділу безпеки Житомирського обласного управління Волинської філії ПАТ «Кредитпромбанк». Наказом №438-к від 1 вересня 2011 року за перевищення службових повноважень позивача притягнуто до дисциплінарної відповідальності та оголошено догану, що він вважає незаконним. Із вказаним наказом його не ознайомили, за даним фактом не було проведено службового розслідування, крім того, не було запропоновано надати пояснення з приводу вчиненого проступку.
Рішенням Богунського районного суду м. Житомира від 6 квітня 2012 року позов задоволено.
Рішенням апеляційного суду Житомирської області від 12 червня 2012 року рішення суду першої інстанції скасовано, у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі позивач просить скасувати рішення суду апеляційної інстанції та залишити в силі рішення суду першої інстанції, обґрунтовуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Відмовляючи у задоволенні позову ОСОБА_4, апеляційний суд, дослідивши докази у справі й давши їм належну оцінку, а також врахувавши обставини справи, правильно виходив з безпідставності позову, обґрунтовано встановивши, що накладення на позивача дисциплінарного стягнення у вигляді догани відбулось з дотриманням вимог законодавства про працю.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків апеляційного суду не спростовують, отже рішення апеляційного суду ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Рішення апеляційного суду Житомирської області від 12 червня 2012 року залишити без зміни.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Г.В. Юровська Л.М. Мазур А.В. Маляренко