Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
19 жовтня 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
суддів: Лесько А.О., Хопти С.Ф., Черненко В.А.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «МІСТ ТБ» до ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю Агенція «Тернопіль-Медіа» про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації, за касаційною скаргою Боровик Людмили Євгенівни, яка діє в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «МІСТ ТБ» на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 10 лютого 2012 року та ухвалу апеляційного суду Тернопільської області від 24 травня 2012 року,
в с т а н о в и л а:
У вересні 2011 року ТОВ «Телерадіокомпанія «МІСТ ТБ» звернулося до суду із вищевказаним позовом, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 відповідачі під час прямого ефіру програми «ІНФОРМАЦІЯ_2» на телеканалі «ZІК», а також у газеті «Нова Тернопільська газета» за ІНФОРМАЦІЯ_3 НОМЕР_1 поширили недостовірну інформацію щодо заангажованості передачі та приналежності телеканалу «ZІК» до «Партії регіонів». Тому позивач просив суд зобов'язати ОСОБА_1 та редакцію газети «Нова Тернопільська газета» спростувати недостовірну інформацію щодо ТОВ «Телерадіокомпанія «МІСТ ТБ» у спосіб, у який вона була поширена.
Судом проведено заміну відповідача з редакції газети «Нова Тернопільська газета» на ТОВ Агенція «Тернопіль-Медіа».
Рішенням Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 10 лютого 2012 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Тернопільської області від 24 травня 2012 року, у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі Боровик Л.Є., яка діє в інтересах ТОВ «Телерадіокомпанія «МІСТ ТБ» просить скасувати вказані судові рішення, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права, та ухвалити нове рішення про задоволення позову.
Касаційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.
Статтею 337 ЦПК України визначено, що суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу, якщо визнає, що рішення ухвалено з додержанням норм матеріального і процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що оскаржувані судові рішення ухвалені з додержанням норм матеріального та процесуального права, доводи скарги про порушення норм матеріального та процесуального права безпідставні.
Враховуючи наведене та положення ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів дійшла висновку про необхідність відхилення касаційної скарги і залишення оскаржуваних судових рішень без змін.
Керуючись статтями 332, 336, 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу Боровик Людмили Євгенівни, яка діє в інтересах
товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «МІСТ ТБ» відхилити.
Рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 10 лютого 2012 року та ухвалу апеляційного суду Тернопільської області від 24 травня 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: А.О. Лесько С.Ф. Хопта В.А. Черненко