Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
19 жовтня 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кадєтової О.В., Кузнецова В.О., Наумчука М.І.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про стягнення боргу за договором позики за касаційною скаргою ОСОБА_6, який діє в інтересах ОСОБА_5, на рішення Хмельницького міськрайонного суду від 11 січня 2012 року та на ухвалу апеляційного суду Хмельницької області від 27 березня 2012 року,
в с т а н о в и л а:
17 жовтня 2011 року ОСОБА_4 звернувся до Хмельницького міськрайонного суду із вищезазначеним позовом.
Рішенням Хмельницького міськрайонного суду від 11 січня 2012 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Хмельницької області від 27 березня 2012 року, позов задоволено частково.
Стягнуто з ОСОБА_5 на користь ОСОБА_4 заборгованість за договором позики у розмірі 11 233 грн.
У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі ОСОБА_6, який діє в інтересах ОСОБА_5, порушує питання про скасування рішення Хмельницького міськрайонного суду від 11 січня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Хмельницької області від 27 березня 2012 року, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосування норм матеріального права, та про направлення справи на новий розгляд до суду першої інстанції.
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, заслухавши доповідача, обговоривши доводи скарги та вивчивши обставини, необхідні для ухвалення судового рішення судом касаційної інстанції, вважає, що підстави для скасування судових рішень відсутні.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи касаційної скарги, перевірені вивченням матеріалів справи не дають підстав вважати, що при розгляді справи було неправильно застосовано норми матеріального права або порушено норми процесуального права, які призвели до неправильного вирішення спору.
Згідно з ч. 3 ст. 332, п. 1 ч. 1 ст. 336 ЦПК України, за наслідками розгляду касаційної скарги суд касаційної інстанції має право постановити ухвалу про відхилення касаційної скарги і залишення судового рішення без змін, оскільки судами не було допущено неправильного застосування норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
З огляду на викладене, керуючись ч. 3 ст. 332, п. 1 ч. 1 ст. 336 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, -
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_6, який діє в інтересах ОСОБА_5 відхилити.
Рішення Хмельницького міськрайонного суду від 11 січня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Хмельницької області від 27 березня 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: О.В. Кадєтова В.О. Кузнецов М.І. Наумчук