Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У х в а л а
іменем україни
15 жовтня 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Коротуна В.М., Кафідової О.В., Дем'яносова М.В.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ОСОБА_6, треті особи: ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, Київська міська рада, Київська міська державна адміністрація, про визнання недійсними державних актів на право приватної власності на земельну ділянку, за касаційною скаргою ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_8 на рішення апеляційного суду м. Києва від 13 червня 2012 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Солом'янського районного суду м. Києва від 20 березня 2012 року в задоволенні позову ОСОБА_4 було відмовлено.
Рішенням апеляційного суду м. Києва від 13 червня 2012 року, рішення суду першої інстанції скасовано та у справі ухвалено нове рішення, яким позов ОСОБА_4 було задоволено. Визнано недійсним Державний акт на право приватної власності на землю на ім'я ОСОБА_5 від 08 травня 2001 року та зареєстрований у Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 72-2-01057. Визнано недійсним Державний акт на право приватної власності на землю на ім'я ОСОБА_6 від 08 травня 2001 року та зареєстрований у Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 72-2-01056. Вирішено питання щодо розподілу судових витрат.
У касаційній скарзі ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_8 просять скасувати рішення апеляційного суду та залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на порушення судом норм процесуального права та неправильне застосуванням норм матеріального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з таких підстав.
Згідно із ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що оскаржуване судове рішення ухвалене з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Зокрема, докази та обставини, на які посилається заявник були предметом дослідження апеляційним судом і при їх дослідженні та встановленні, судом були дотриманні норми матеріального та процесуального права.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновки суду не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_8 відхилити.
Рішення апеляційного суду м. Києва від 13 червня 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів: В.М. Коротун О.В. Кафідова М.В. Дем'яносов