ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
03 вересня 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі:
Головуючого Сімоненко В.М.,
Суддів : Ізмайлової Т.Л., Кадєтової О.В., Гримич М.К., Гончар В.П.
розглянувши заяву ОСОБА_1, який діє від імені та в інтересах ОСОБА_2 про перегляд ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23 березня 2012 року у справі за заявою ОСОБА_2, заінтересовані особи Макарівський райвідділ земельних ресурсів Київської області, Макарівський районний відділ Київської регіональної філії державного підприємства центру ДЗК при державному комітеті України по земельних ресурсах про видачу виконавчого документу,
в с т а н о в и л а:
ОСОБА_2 звернувся до суду з заявою про видачу виконавчого документу.
Ухвалою Фастівського міськрайонного суду Київської області від 13 червня 2008 року заяву задоволено. Постановлено видати виконавчий документ, яким зобов'язати Макарівський районний відділ земельних ресурсів Київської області видати ОСОБА_2 та підписати державний акт на право власності на земельну ділянку площею 4,8878 га, для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 3222780400:06:001:0006, що розташована на території Борівської сільської ради Макарівського району Київської області. Видати виконавчий документ, яким зобов'язати Макарівський районний відділ Київської регіональної філії ДП центру ДЗК при Державному комітеті України по земельних ресурсах зареєструвати вказану земельну ділянку за новим власником, а саме: ОСОБА_2
Ухвалою апеляційного суду Київської області від 28 лютого 2012 року ухвалу Фастівського міськрайонного суду Київської області від 13 червня 2008 року скасовано, відмовлено ОСОБА_2 у задоволенні заяви.
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 22 березня 2012 року відмовлено у відкритті касаційного провадження.
До Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшла заява ОСОБА_1, подана від імені та в інтересах ОСОБА_2, про перегляд ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ 22 березня 2012 року, з підстав неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.
В заяві вказується на неоднакове застосування Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ положень ст.ст. 293, 294 Цивільного процесуального кодексу України при перегляді в касаційному порядку ухвали Фастівського міськрайонного суду Київської області від 13 червня 2008 року та ухвали апеляційного суду Київської області від 28 лютого 2012 року.
На підтвердження своїх доводів заявник долучив до заяви ухвали колегії суддів судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 26 березня 2008 року та 19 березня 2008 року.
Відповідно до статті 355 ЦПК України заява про перегляд судових рішень у цивільних справах може бути подана виключно з підстав: неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах; встановлення міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, порушення Україною міжнародних зобов'язань при вирішенні справи судом.
Як убачається з тексту поданої заяви про перегляд ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, заявник в своїй заяві посилається на неоднакове застосування судом касаційної інстанції норм процесуального права ст.ст. 234 та 293 ЦПК України, що не є підставою для допуску справи до провадження Верховного Суду України для її перегляду.
Оскільки наведені заявником доводи не містять ознак, які згідно з вимогами ст. 335 ЦПК України є підставами для перегляду судового рішення, у допуску справи до провадження необхідно відмовити.
Керуючись ст. ст. 355, 356, 360 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
У допуску до провадження Верховного Суду України справи за заявою ОСОБА_2, заінтересовані особи Макарівський райвідділ земельних ресурсів Київської області, Макарівський районний відділ Київської регіональної філії державного підприємства центру ДЗК при державному комітеті України по земельних ресурсах про видачу виконавчого документу відмовити.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий В.М. Сімоненко Судді Т.Л. Ізмайлова О.В. Кадєтова М.К. Гримич В.П. Гончар