Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
30 вересня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Печерського районного суду м. Києва (rs14095843) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Горелкіної Н.А., Лесько А.О., Матвєєвої О.А.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 про визнання дій неправомірними, визнання незаконною відмову у вчиненні нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу квартири, зобов’язання винести постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії, стягнення матеріальної та моральної шкоди, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення апеляційного суду м. Києва від 15 червня 2011 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Печерського районного суду м. Києва від 04 березня 2011 року позов задоволено частково.
Визнано дії приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 у не винесенні нею постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії неправомірними.
Зобов’язано приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 винести постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії по посвідченню 15 листопада 2010 року договору купівлі-продажу квартири АДРЕСА_1 на підставі наявних документів, направлених на її адресу 15 листопада 2010 року.
Стягнуто з приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 на користь ОСОБА_4 у відшкодування моральної шкоди 1 500 грн., витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 120 грн. та витрати на правову допомогу в розмірі 3 199 грн. 40 коп.
Стягнуто з приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 на користь держави судовий збір в розмірі 17 грн.
У задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.
Рішенням апеляційного суду м. Києва від 15 червня 2011 року рішення суду першої інстанції в частині вимог про визнання дій неправомірними, зобов’язання винести постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії, стягнення моральної шкоди скасовано і ухвалено нове рішення про відмову у задоволенні позову в цій частині.
В решті рішення суду першої інстанції залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати рішення апеляційного суду, посилаючись на його необґрунтованість та неправильне застосування норм матеріального права й допущені при розгляді справи порушення норм процесуального права, та залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи скарги та зміст оскаржуваного рішення не дають підстав для висновку, що апеляційним судом при розгляді справи допущені порушення норм матеріального чи процесуального права, які передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування рішень.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків суду апеляційної інстанції не спростовують.
Таким чином касаційну скаргу на рішення апеляційного суду м. Києва від 15 червня 2011 року слід відхилити.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Рішення апеляційного суду м. Києва від 15 червня 2011 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Н.А. Горелкіна
А.О. Лесько
О.А. Матвєєва