ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
28 вересня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Шевченківського районного суду м. Запоріжжя (rs15770135) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Горелкіної Н.А., Лесько А.О., Матвєєвої О.А.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про поділ майна подружжя, за касаційною скаргою ОСОБА_5 на рішення апеляційного суду Запорізької області від 25 травня 2011 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 30 березня 2011 року у задоволенні позову відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Запорізької області від 25 травня 2011 року рішення суду першої інстанції скасовано і ухвалено нове рішення про задоволення позову.
Визнано за ОСОБА_4 право власності на Ѕ частину банківського вкладу згідно договору №315-288 (вклад "Ощадний"), що містився станом на 19 листопада 2007 року на депозитному рахунку №НОМЕР_1 в Запорізькій обласній філії акціонерно-комерційного банку соціального розвитку "Укрсоцбанк" та Ѕ частину цього депозитного вкладу в розмірі 250 євро, що на дату складання позову становило 2787 грн. та Ѕ частину відсотків за цим вкладом розмірі 7,87 євро, що на дату складання позову становило 87,75 грн. та понесені судові витрати, а саме судовий збір у розмірі 51 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи у сумі 120 грн.
У касаційній скарзі ОСОБА_5 просить скасувати рішення апеляційного суду, посилаючись на його необґрунтованість та неправильне застосування норм матеріального права й допущені при розгляді справи порушення норм процесуального права, та залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи скарги та зміст оскаржуваного рішення не дають підстав для висновку, що апеляційним судом при розгляді справи допущені порушення норм матеріального чи процесуального права, які передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування рішень.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків суду апеляційної інстанції не спростовують.
Таким чином касаційну скаргу на рішення апеляційного суду Запорізької області від 25 травня 2011 року слід відхилити.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_5 відхилити.
Рішення апеляційного суду Запорізької області від 25 травня 2011 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Н.А. Горелкіна
А.О. Лесько
О.А. Матвєєва