Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
іменем україни
28 вересня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Соснівського районного суду м. Черкаси (rs12121471) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кафідової О.В.,
Коротуна В.М.,
Штелик С.П.
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом за позовом ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм", третя особа – Генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм" ОСОБА_5, про поновлення на роботі, стягнення заробітку за час вимушеного прогулу; за зустрічним позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм" до ОСОБА_4 про стягнення боргу за угодою про надання тимчасової фінансової допомоги, за касаційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм" на рішення апеляційного суду Черкаської області від 10 січня 2011 року, -
в с т а н о в и л а:
Рішенням Соснівського районного суду м. Черкаси від 15 жовтня 2010 року в задоволенні позовних вимог ОСОБА_4 відмовлено.
Позовні вимоги товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм" задоволено.
Стягнуто з ОСОБА_4 на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм" 10739,16 грн. неповернутої позички, судові витрати в сумі 108,00 грн. судового збору та 120,00 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.
Стягнуто з ОСОБА_4 на користь держави судовий збір в сумі 51,00 грн. та 120,00 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.
Рішенням апеляційного суду Черкаської області від 10 січня 2011 року рішення Соснівського районного суду м. Черкаси від 15 жовтня 2010 року скасовано.
Ухвалено нове рішення, яким позовні вимоги ОСОБА_4 задоволено.
Поновлено ОСОБА_4 на посаді майстра дільниці бракеражу та пакування виробничого департаменту товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм".
Стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм" на користь ОСОБА_4 середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 47142,65 грн.
Стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм" на користь ОСОБА_4 заборгованість з заробітної плати в сумі 553,64 грн., 3880,84 грн. відпускних, 10440,07копійок оплати листків непрацездатності.
В задоволенні позовних вимог товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм" відмовлено.
У касаційній скарзі заявник, посилаючись на порушення судом апеляційної інстанції норм процесуального права та неправильне застосування норм матеріального права просить рішення апеляційного суду Черкаської області від 10 січня 2011 року скасувати та залишити в силі рішення Соснівського районного суду м. Черкаси від 15 жовтня 2010 року.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Відповідно до ст. 337 ЦПК України, суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу, якщо визнає, що рішення ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права. Не може бути скасоване правильне по суті і справедливе рішення з одних лише формальних міркувань.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що рішення апеляційного суду Черкаської області від 10 січня 2011 року ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків суду не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332, ст. 337 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, -
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Юрія-Фарм" відхилити.
Рішення апеляційного суду Черкаської області від 10 січня 2011 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
О.В. Кафідова
В.М. Коротун
С.П. Штелик