ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
УХВАЛА
іменем україни
26 вересня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. ухвали апеляційного суду Волинської області (rs12112305) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кафідової О.В.,
Коротуна В.М.,
Штелик С.П.
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом Державного підприємства "Маневицьке лісове господарство" до ОСОБА_4 про виселення з службового жилого приміщення без надання іншого жилого приміщення, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Маневицького районного суду Волинської області від 01 жовтня 2010 року та ухвали апеляційного суду Волинської області від 04 листопада 2010 року, -
в с т а н о в и л а:
Рішенням Маневицького районного суду Волинської області від 01 жовтня 2010 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Волинської області від 04 листопада 2010 року, позовні вимоги Державного підприємства "Маневицьке лісове господарство" задоволено.
Виселено ОСОБА_4 з службового жилого приміщення, яке знаходиться по АДРЕСА_1, без надання іншого жилого приміщення.
Стягнуто з ОСОБА_4 на користь Державного підприємства "Маневицьке лісове господарство" 45,50 грн. судових витрат.
У касаційній скарзі заявник, посилаючись на порушення судами норм процесуального права та неправильне застосування норм матеріального права, просить вказані судові рішення скасувати та ухвалити нове рішення, яким відмовити у задоволенні позовних вимог Державного підприємства "Маневицьке лісове господарство".
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Відповідно до ст. 337 ЦПК України, суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу, якщо визнає, що рішення ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права. Не може бути скасоване правильне по суті і справедливе рішення з одних лише формальних міркувань.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що рішення Маневицького районного суду Волинської області від 01 жовтня 2010 року, яке залишене без змін ухвалою апеляційного суду Волинської області від 04 листопада 2010 року ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків судів не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332, ст. 337 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, -
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Рішення Маневицького районного суду Волинської області від 01 жовтня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 04 листопада 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
О.В. Кафідова
В.М. Коротун
С.П. Штелик