Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
і м е н е м у к р а ї н и
26 вересня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. ухвалу апеляційного суду м.Севастополя (rs12220306) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Олійник А.С., Сімоненко В.М., Ступак О.В.,
провівши попередній розгляд справи за позовом публічного акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит" до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за кредитним договором, за касаційною скаргою ОСОБА_4, до якої приєднався ОСОБА_5, на рішення Гагарінського районного суду м.Севастополя від 8 грудня 2009 року та ухвалу апеляційного суду м.Севастополя від 23 вересня 2010 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Гагарінського районного суду м.Севастополя від 8 грудня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду м.Севастополя від 23 вересня 2010 року, позов задоволено. Стягнуто солідарно з відповідачів на користь позивача заборгованість за кредитним договором в розмірі 1 329 063 грн. 31 коп. та судові витрати.
У касаційній скарзі ОСОБА_4, до якої приєднався ОСОБА_5, заявники просять скасувати судові рішення у справі з підстав неправильного застосування норм матеріального права, порушення норм процесуального права та направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції.
Статтею 332 ЦПК України визначено, що суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Із матеріалів справи вбачається, що доводи касаційної скарги та заяви про приєднання до касаційної скарги щодо неправильного застосування норм матеріального права, порушення норм процесуального права судами першої та апеляційної інстанцій не дають підстав для скасування оскаржуваних судових рішень.
З огляду на викладене, колегія суддів дійшла висновку про відхилення касаційної скарги і залишення рішення суду першої інстанції та ухвали суду апеляційної інстанції без змін.
Керуючись ст.ст. 332, 336 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4, до якої приєднався ОСОБА_5, відхилити.
Рішення Гагарінського районного суду м.Севастополя від 8 грудня 2009 року та ухвалу апеляційного суду м.Севастополя від 23 вересня 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
А.С. Олійник
В.М. Сімоненко
О.В. Ступак