ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
21 вересня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Крюківського районного суду м. Кременчука (rs14494797) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Горелкіної Н.А., Лесько А.О., Штелик С.П.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про встановлення факту проживання однією сім’єю та визнання права власності на 1/3 частину житлового будинку та за зустрічним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 про усунення перешкод у користуванні спадковим майном – житловим будинком та розірвання договору піднайму і виселення, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Крюківського районного суду м. Кременчука від 03 лютого 2011 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 19 травня 2011 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Крюківського районного суду м. Кременчука від 03 лютого 2011 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Полтавської області від 19 травня 2011 року, зустрічний позов задоволено.
Виселено ОСОБА_4 з домоволодіння АДРЕСА_1 в зв’язку з розірванням договору піднайму.
Зобов’язано Кременчуцьке МУ ГУМВС України в Полтавській області зняти з реєстрації ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1.
Зобов’язано ОСОБА_4 усунути перешкоди в оформлені свідоцтва про право власності на спадкове майно, у користуванні спадковим майном домоволодінням АДРЕСА_1 та вселенні ОСОБА_5 в дане домоволодіння.
У задоволенні первісного позову відмовлено.
Стягнуто з ОСОБА_4 на користь ОСОБА_5 судовий збір в сумі 8,50 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в сумі 37 грн.
Стягнуто з ОСОБА_4 на користь держави судовий сбір в сумі 223 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 7 грн.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати ухвалені у справі судові рішення, посилаючись на їх необґрунтованість та неправильне застосування судами норм матеріального права й допущені при розгляді справи порушення норм процесуального права.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи скарги та зміст оскаржуваних судових рішень не дають підстав для висновку, що судами при розгляді справи допущені порушення норм матеріального чи процесуального права, які передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування рішень.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків судів першої та апеляційної інстанцій не спростовують.
Таким чином касаційну скаргу на рішення Крюківського районного суду м. Кременчука від 03 лютого 2011 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 19 травня 2011 року слід відхилити.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Рішення Крюківського районного суду м. Кременчука від 03 лютого 2011 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 19 травня 2011 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Н.А. Горелкіна
А.О. Лесько
С.П. Штелик