Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
іменем україни
16 вересня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Ірпінського міського суду Київської області (rs10881183) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Горелкіної Н.А.,
Коротуна В.М.,
Штелик С.П.
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом Публічного акціонерного товариства "Універсал Банк" до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості, за касаційною скаргою представника ОСОБА_6 – ОСОБА_7, на рішення Ірпінського міського суду Київської області від 20 серпня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Київської області від 16 листопада 2010 року, -
в с т а н о в и л а:
Рішенням Ірпінського міського суду Київської області від 20 серпня 2010 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Київської області від 16 листопада 2010 року, позовні вимоги Публічного акціонерного товариства "Універсал Банк" задоволено.
Стягнуто солідарно із ОСОБА_4, ОСОБА_5 на користь Публічного акціонерного товариства "Універсал Банк" заборгованість за кредитним договором в розмірі 201678,54 грн. та судові витрати по справі в загальній сумі 1820,00 грн.
У касаційній скарзі заявник, посилаючись на порушення судами норм процесуального права та неправильне застосування норм матеріального права, просить вказані судові рішення скасувати, а справу направити на новий розгляд до суду першої інстанції.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Відповідно до ст. 337 ЦПК України, суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу, якщо визнає, що рішення ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права. Не може бути скасоване правильне по суті і справедливе рішення з одних лише формальних міркувань.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що рішення Ірпінського міського суду Київської області від 20 серпня 2010 року, яке залишене без змін ухвалою апеляційного суду Київської області від 16 листопада 2010 року, ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків судів не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332, ст. 337 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, -
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу представника ОСОБА_6 – ОСОБА_7, відхилити.
Рішення Ірпінського міського суду Київської області від 20 серпня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Київської області від 16 листопада 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Н.А. Горелкіна
В.М. Коротун
С.П. Штелик