ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
12 вересня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення апеляційного суду Автономної Республіки Крим (rs18122950) ) ( Додатково див. рішення Ленінського районного суду Автономної Республіки Крим (rs12588066) )
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
суддів: Диби В.Г., Гулька Б.І., Лесько А.О.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, військового радгоспу "Азовський" Міністерства Оборони України про визнання недійсними та скасування наказів, стягнення заборгованості по заробітній платі та допомоги по тимчасовій непрацездатності за касаційною скаргою військового радгоспу "Азовський" Міністерства оборони України на рішення апеляційного суду АР Крим у м. Феодосія від 27 квітня 2011 року та додаткове рішення апеляційного суду АР Крим м. Феодосія від 11 травня 2011 року,
в с т а н о в и л а:
У травні 2010 року ОСОБА_1 звернувся до суду із зазначеним позовом. Свої вимоги обгрунтовував тим, що наказом № 509 Міноборони від 09 жовтня 2009 року було незаконно скасовано наказ № 282 від 17 червня 2008 року, яким він був призначений на посаду директора військового радгоспу "Азовський", а наказом керівника військового радгоспу "Азовський" № 34-к від 24 березня 2010 року було скасовано накази про перенесення наданої йому щорічної відпустки у зв’язку з його тимчасовою непрацездатністю, про виплату йому допомоги по тимчасовій непрацездатності, а також визнано недійсним запис № 30 в його трудовій книжці.
Рішенням Ленінського районного суду АР Крим від 26 листопада 2010 року у задоволені позову було відмовлено.
Рішенням апеляційного суду АР Крим м. Феодосії від 27 квітня 2011 року рішення суду першої інстанції було скасоване та ухвалене нове, позов ОСОБА_1 було задоволено, визнано незаконними та скасовано наказ Міністерства оборони "Про призначення керівника радгоспу "Азовський", наказ виконуючого обов’язку директора військового радгоспу "Азовський" Міністерства оборони України щодо продовження чергової відпустки ОСОБА_1 та визнання недійсним запису № 30 у його трудовій книжці.
Додатковим рішенням апеляційного суду АР Крим від 11 травня 2011 року, було стягнуто з військового радгоспу "Азовський" Міністерства оборони України на користь ОСОБА_1 заробітну плату у розмірі 3096 грн. та суму допомогу по тимчасовій непрацездатності у розмірі 5354 грн. 81 коп.
У поданій касаційній скарзі військовий радгосп "Азовський" Міністерства оборони України просить скасувати рішення апеляційного суду АР Крим у м. Феодосія від 27 квітня 2011 року та додаткове рішення апеляційного суду АР Крим м. Феодосія від 11 травня 2011 року, посилаючись на неправильне застосування цими судами норм матеріального та порушення норм процесуального права, та направити справу на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
Касаційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.
Статтею 337 ЦПК України визначено, що суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу, якщо визнає, що судові рішення ухвалено з додержанням норм матеріального і процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України п ід час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що судові рішення були ухвалені з додержанням норм матеріального та процесуального права, доводи касаційної скарги про неправильне застосування норм матеріального права і порушення норм процесуального права безпідставні.
Враховуючи наведене та положення ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів дійшла висновку про необхідність відхилення касаційної скарги і залишення оскаржуваних судових рішень без змін.
Керуючись статтями 332, 336, 337 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу військового радгоспу "Азовський" Міністерства оборони України відхилити.
Рішення апеляційного суду АР Крим у м. Феодосія від 27 квітня 2011 року та додаткове рішення апеляційного суду АР Крим м. Феодосія від 11 травня 2011 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.Г. Диба
Б.І. Гулько
А.О. Лесько