Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
03 серпня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. ухвалу апеляційного суду Тернопільської області (rs14739636) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Дем’яносова М.В.,
суддів: Закропивного О.В.,
Мартинюка В.І.,-
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_2 до державного територіально-галузевого об'єднання "Львівська залізниця", відділової клінічної лікарні станції Тернопіль, треті особи: Вільна профспілка машиністів України, ОСОБА_3, про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за касаційною скаргою державного територіально-галузевого об'єднання "Львівська залізниця" на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 4 січня 2011 року та ухвалу апеляційного суду Тернопільської області від 5 квітня 2011 року,
в с т а н о в и л а:
У лютому 2007 року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до державного територіально-галузевого об'єднання "Львівська залізниця", відділової клінічної лікарні станції Тернопіль, треті особи: Вільна профспілка машиністів України, ОСОБА_3, про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.
Рішенням Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 4 січня 2011 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Тернопільської області від 5 квітня 2011 року, позовні вимоги ОСОБА_2 задоволено. Стягнуто з державного територіально-галузевого об’єднання "Львівська залізниця", на користь ОСОБА_2 4 664 грн. 83 коп. середнього заробіток за час вимушеного прогулу. Вирішено питання про судові витрати у справі.
У касаційній скарзі державне територіально-галузеве об'єднання "Львівська залізниця" просить скасувати судові рішення, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права, та ухвалити нове рішення, яким у задоволенні позову ОСОБА_2 відмовити.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 4 січня 2011 року та ухвала апеляційного суду Тернопільської області від 5 квітня 2011 року ухвалені з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу державного територіально-галузевого об'єднання "Львівська залізниця" відхилити, рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 4 січня 2011 року та ухвалу апеляційного суду Тернопільської області від 5 квітня 2011 року залишити без зміни.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий:
Судді:
М.В. Дем’яносов
О.В. Закропивний
В.І. Мартинюк