Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
іменем україни
27 липня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Кременчуцького районного суду Полтавської області (rs8683163) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Мартинюка В.І.
суддів: Дем’яносова М.В., Закропивного О.В.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Сільгосппродукт" до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, третя особа – Піщанська сільська рада, про визнання частково недійсним рішення загальних зборів співвласників майнових паїв та визнання недійсним рішення комісії з врегулювання майнових та земельних відносин, за касаційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю "Сільгосппродукт" на рішенням апеляційного суду Полтавської області від 4 березня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 11 листопада 2010 року,
в с т а н о в и л а:
У жовтні 2008 року товариство з обмеженою відповідальністю "Сільгосппродукт" звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6,
ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9., ОСОБА_14 третя особа – Піщанська сільська рада, про визнання частково недійсним рішення загальних зборів співвласників майнових паїв та визнання недійсним рішення комісії з врегулювання майнових та земельних відносин.
Рішенням Кременчуцького районного суду Полтавської області від
19 червня 2009 року позов товариства з обмеженою відповідальністю "Сільгосппродукт" задоволено.
Рішенням апеляційного суду Полтавської області від 4 березня 2010 року рішення Кременчуцького районного суду Полтавської області від 19 червня 2009 року скасовано та ухвалено нове рішення, яким у задоволенні позову товариства з обмеженою відповідальністю "Сільгосппродукт" відмовлено.
Ухвалою апеляційного суду Полтавської області від 11 листопада 2010 року відмовлено у задоволенні заяви товариства з обмеженою відповідальністю "Сільгосппродукт" про перегляд за нововиявленими обставинами рішення апеляційного суду Полтавської області від 4 березня 2010 року.
У касаційній скарзі товариство з обмеженою відповідальністю "Сільгосппродукт" просить скасувати рішення та ухвалу апеляційного суду, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права й неправильним застосуванням норм матеріального права, а справу направити на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків судів не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Сільгосппродукт" відхилити.
Рішення апеляційного суду Полтавської області від 4 березня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 11 листопада 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
Судді:
В.І. Мартинюк
М.В. Дем’яносов
О.В. Закропивний