Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
16 червня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Київського районного суду м. Полтави (rs10026535) ) ( Додатково див. рішення Ленінського районного суду м. Полтави (rs3774820) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
суддів:
Дербенцевої Т.П., Гримич М.К., Попович О.В.,-
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом малого виробничого підприємства "Фенікс" до ОСОБА_4 про стягнення коштів в порядку регресу, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Київського районного суду м. Полтави від 7 червня 2010 року та ухвалу Апеляційного суду Полтавської області від 4 листопада 2010 року,
в с т а н о в и л а:
МВП "Фенікс" звернулось до суду із вказаним позовом до ОСОБА_4 про стягнення 10 308,87 гривень в порядку регресу. Мотивуючи свої вимоги, ти що Ленінським районним судом м. Полтави від 1 червня 2009 року задоволені позовні вимоги ОСОБА_5 до МВП "Фенікс" про стягнення матеріальної та моральної шкоди в сумі 10 308,87 гривень, яку було заподіяно позивачу з вини ОСОБА_4, який знаходячись з МВП "Фенікс" у трудових відносинах, 23 січня 2005 року керуючи автомобілем "ЗАЗ-Деу-Сенс", належному МВП "Фенікс", здійснив наїзд на ОСОБА_5, заподіявши останньому тяжкі тілесні ушкодження.
Рішенням Київського районного суду м. Полтави від 7 червня 2010 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду Полтавської області від 4 листопада 2010 року, позовні вимоги задоволені, стягнуто з ОСОБА_4 на користь МВП "Фенікс" 10 308,87 гривень та вирішено питання судових витрат.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 порушує питання про скасування рішення суду першої та ухвалу апеляційної інстанцій, з постановленням нового рішення про відмову в задоволені позову, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що рішення Київського районного суду м. Полтави від 7 червня 2010 року та ухвала Апеляційного суду Полтавської області від 4 листопада 2010 року постановлені з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків судів не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити, рішення Київського районного суду м. Полтави від 7 червня 2010 року та ухвалу Апеляційного суду Полтавської області від 4 листопада 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Т.П.Дербенцева
М.К.Гримич
О.В. Попович