Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
19 травня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. ухвалу апеляційного суду Черкаської області (rs13220989) )
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого: Дьоміної О.О.
суддів: Гончара В.П.
Кузнєцова В.О., -
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_2 до ТОВ "Сова-плюс", Страхової групи ТАС в особі Черкаської регіональної дирекції, треті особи: ОСОБА_3, ОСОБА_4 про відшкодування матеріальних та моральних збитків заподіяних ДТП та зустрічним позовом ТОВ "Сова-плюс" до ОСОБА_3, ОСОБА_2, Страхової групи ТАС в особі Черкаської регіональної дирекції, третя особа - ОСОБА_4, про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок ДТП, за касаційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Придніпровського районного суду м. Черкас від 5 листопада 2010 року та ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 23 грудня 2010 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Придніпровського районного суду м. Черкас від 5 листопада 2010 року, залишеним без зміни апеляційного суду Черкаської області від 23 грудня 2010 року, в первісному позові відмовлено, зустрічний позов задоволено. Стягнуто зі Страхової групи ТАС в особі Черкаської регіональної дирекції на користь ТОВ "Сова-плюс" 18 264, 77 грн. на відшкодування матеріальної шкоди. Вирішено питання щодо судових витрат.
У касаційній скарзі ОСОБА_2 просить скасувати зазначені судові рішення, посилаючись на невідповідність висновків суду обставинам справи, неправильне застосування судом норм матеріального права, порушення норм процесуального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що судові рішення ухвалені з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків судів не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_2 відхилити, рішення Придніпровського районного суду м. Черкас від 5 листопада 2010 року та ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 23 грудня 2010 року залишити без зміни.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
судді:
Дьоміна О.О.
Гончар В.П.
Кузнєцов В.О.