Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
17 травня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення апеляційного суду Автономної Республіки Крим (rs14570425) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кафідової О.В., Попович О.В., Мазур Л.М.
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4, ОСОБА_5 до Закритого акціонерного товариства "Сакський завод будівельних матеріалів", третя особа: директор Закритого акціонерного товариства "Сакський завод будівельних матеріалів" ОСОБА_6 про визнання незаконними та скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди, за касаційною скаргою ОСОБА_4, ОСОБА_5 на рішення апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 20.12.2010 року,-
в с т а н о в и л а:
Рішенням Сакського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим від 29.09.2010 року позовні вимоги ОСОБА_4 та ОСОБА_5 задоволені повністю.
Рішенням апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 20.12.2010 року вищезазначене рішення Сакського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим від 29.09.2010 року скасовано в частині визнання незаконним та скасування наказу № 260 від 20.11.2009 року про скорочення дврх штатних одиниць та виключення із штатного розкладу посади заступника директора з виробництва та реалізації каміння стінного та посади комірника; визнання незаконним та скасування наказу № 22-к від 23.01.2009 року в частині звільнення з роботи ОСОБА_4; поновлення на роботі ОСОБА_4 на посаді заступника директора з виробництва та реалізації каміння стінного ЗАТ "Сакський завод будівельних матеріалів"; стягнення на користь ОСОБА_4 середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу у сумі 9198 грн. 06 коп.. з відрахуванням податків та інших обов"язкових платежів та 10 000 грн. у відшкодування моральної шкоди, а всього 19 198 грн. 06 коп.; стягнення на користь ОСОБА_5 10 000,00 гривень у відшкодування моральної шкоди, а всього 19198 грн. 06 коп. та в цій частині постановлено нове рішення про відмову ОСОБА_4, ОСОБА_5 в позові. В іншій частині рішення суду залишено без змін.
У касаційній скарзі заявники просять скасувати рішення суду апеляційної інстанції та залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на невідповідність висновків суду обставинам справи та неправильне застосування судом норм матеріального та порушення норм процесуального права.
Вивчивши матеріали цивільної справи № 2-1022/10, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Перевіривши доводи касаційної скарги, дослідивши матеріали справи, суд касаційної інстанції дійшов до висновку про відхилення касаційної скарги та залишення без змін рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 20.12.2010 року, оскільки судове рішення законне та обґрунтоване.
Доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку про неправильне застосування судом апеляційної інстанції норм матеріального чи порушення норм процесуального права, яке призвело або могло призвести до неправильного вирішення справи.
Відповідно до ч. 3 ст. 332 ЦПК України суд касаційної інстанції при попередньому розгляді справи відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,-
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4, ОСОБА_5 - відхилити.
Рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 20.12.2010 року - залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Кафідова О.В.
Попович О.В.
Мазур Л.М.