Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
12 травня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Крижопільського районного суду Вінницької області (rs12307597) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кафідової О.В., Попович О.В., Журавель В.І.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ТОВ "Житловий Альянс" про захист прав споживача, визнання договору недійсним та стягнення грошових коштів, за касаційною скаргою представника ОСОБА_4 – ОСОБА_5 на рішення апеляційного суду Вінницької області від 11.01.2011 року,-
в с т а н о в и л а:
Рішенням Крижопільського районного суду Вінницької області від 16.11.2010 року позовні вимоги ОСОБА_4 задоволені частково, а саме визнано недійсним договір № 015205 від 17.05.2008 року, укладений між ОСОБА_4 та ТОВ "Житловий альянс" внаслідок здійснення останнім нечесної підприємницької діяльності та як такий, що містить несправедливі умови; стягнуто з ТОВ "Житловий альянс" на користь ОСОБА_4 27573 грн. 32 коп., сплачених за договором та 120,00 грн. витрат на ІТЗ, а державне мито в сумі 276,00 гривень стягнуто з останнього на користь держави.
Рішення Апеляційного суду Вінницької області від 11.01.2011 року вищезазначене рішення Крижопільського районного суду Вінницької області від 16.11.2010 року скасовано та ухвалено нове, яким позовні вимоги ОСОБА_4 залишені без задоволення.
У касаційній скарзі заявник просить скасувати рішення апеляційного суду Вінницької області від 11.01.2011 року, посилаючись на неправильне застосування судом апеляційної інстанцій норм матеріального та порушення норм процесуального права.
Вивчивши матеріали цивільної справи № 2-477/10, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Перевіривши доводи касаційної скарги та дослідивши матеріали справи, суд касаційної інстанції дійшов до висновку про відхилення касаційної скарги та залишення без змін рішення апеляційного суду Вінницької області від 11.01.2011 року, оскільки судове рішення законне та обґрунтоване.
Доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку про неправильне застосування судом апеляційної інстанції норм матеріального чи порушення норм процесуального права, яке призвело або могло призвести до неправильного вирішення справи.
Відповідно до ч. 3 ст. 332 ЦПК України суд касаційної інстанції при попередньому розгляді справи відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,-
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу представника ОСОБА_4 – ОСОБА_5 - відхилити.
Рішення апеляційного суду Вінницької області від 11.01.2011 року - залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Кафідова О.В.
Попович О.В.
Журавель В.І.